Antena Meniu Search
x

Mii de tineri români au stat la coadă ca să se înscrie la o Universitate din străinătate

România îşi pierde o generaţie de studenţi de elită! O demonstrează mii de tineri care au stat astăzi la cozi nesfârşite, la cel mai mare târg educaţional din Europa de Sud-Est, organizat în Bucureşti.

Vezi și

România îşi pierde o generaţie de studenţi de elită! O demonstrează mii de tineri care au stat astăzi la cozi nesfârşite, la cel mai mare târg educaţional din Europa de Sud-Est, organizat în Bucureşti. Toţi vor să prindă un loc la una din cele 100 de universităţi din afară, care au venit să-i tenteze cu oferte de nerefuzat. 

Mii de tineri s-au îngesuit astăzi la târgul universităţilor internaţionale. Toţi, uniţi de acelaşi vis: să fie studenţi peste graniţe. Din România au plecat deja peste 36.000 de tineri să studieze în străinătate. Vom pierde în curând o nouă generaţie de studenţi de elită. 

Puţini dintre ei se vor mai întorace în ţară. Maximum 500, estimează specialiştii. 

Deşi costurile studiilor în străinătate sunt mari, tinerii au foarte multe oportunităţi de finanţare. De exemplu, în Marea Britanie, studenţii fac un împrumut de la stat, pe care îl pot rambursa pe parcursul a zeci de ani. 

În Danemarca învăţământul este gratuit, iar în Olanda taxa de şcolarizare este aproximativ 2000 de euro pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mii de tineri români au stat la coadă ca să se înscrie la o Universitate din străinătate