Antena Meniu Search
x

Video Tinerii români fug de meseria de polițist. Pentru prima dată în istorie, locurile în școlile de agenți nu au fost ocupate

Din ce în ce mai puţini tineri îşi doresc o carieră în poliţie. Dacă anii trecuţi erau şi zece candidaţi pe un loc la şcolile de profil, anul acesta situaţia este fix invers: sunt mai multe locuri decât doritori. 
Recent, au fost afişate şi rezultatele la prima probă eliminatorie, cea sportivă.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 25.05.2023, 13:45

Vezi și

Este pentru prima dată în istorie când locurile din școlile de agenți de poliție din întreaga țară nu au fost ocupate. De exemplu, la Școala de poliție de la Câmpina au fost înscriși 1.800 de candidați, un număr de șase ori mai mic față de anii trecuți, spun reprezentanții instituției.

Cariera de polițist nu mai e atractivă pentru tineri

Iar după probele sportive, doar puțin peste jumătate dintre aceștia au promovat și urmează ca zilele următoare să susțină proba scrisă, iar apoi testarea  medicală. 

Principalele cauze pentru care tinerii nu mai aleg această carieră, cea de polițist, sunt salariile foarte mici, dar și riscurile acestei meserii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tinerii români fug de meseria de polițist. Pentru prima dată în istorie, locurile în școlile de agenți nu au fost ocupate