Antena Meniu Search
x

Admitere în școlile MAI, azi încep înscrierile. Câte locuri sunt scoate la concurs la Poliție, Frontieră, şi Jandarmerie, în sesiunea aprilie - iunie 2023

Astăzi încep înscrierile la școlile de poliție din întreaga ţară. Calendarul admiterii se întinde pe următoarele pe mai multe luni, rezultatele finale urmând să apară la finalul lui iunie. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.04.2023, 09:31

Admitere în școlile M.A.I 2023, azi încep înscrierile. Câte locuri sunt scoate la concurs la Poliție, Frontieră, şi Jandarmerie - Facebook

Joi, 20 aprilie 2023, demarează înscrierile pentru unul dintre cele 300 de locuri scoase la concursul de admitere sesiunea aprilie - iunie 2023 la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca şi toate celelalte. Rezultatele finale ale admiterii se vor afișa la sediul școlii și se vor posta pe site-ul oficial al acesteia, până la data de 30 iunie 2023.

Cererile de înscriere în școlile MAI se trimit exclusiv online

În total, sunt disponibile aproape 2.900 de locuri, 1.600 pentru agenții de poliție, 700 pentru jandarmi, 300 pentru pompieri și 240 pentru polițiștii de frontieră.

Cererile de înscriere se trimit exclusiv în format online, pe adresa de mail a unității de învățământ pe care o alege candidatul, până pe 5 mai, inclusiv sâmbăta și duminica. Mai apoi, candidații au la dispoziție 10 zile pentru a-și întocmi dosarul cu toate documentele necesare, la care trebuie să adauge și rezultatul testării psihologice.

Pe acelaşi subiect

Urmează probele fizice în sălile de sport ale unităților de învățământ MAI și doar cei care promovează vor participa și la proba teoretică. Este vorba despre un test grilă, cu întrebări din limba româmă, o limbă străină, educație civică, dar și legislație. 

Ultima parte pentru cei care promovează și proba teoretică este examinarea medicală, iar mai apoi, în 30 iunie, vor afla rezultatele finale ale admiterii.

Examen la şcolile de poliţie se schimbă: Proba fizică va cântări 50% din nota finală

Proba fizică la admiterea în şcolile de poliţie s-a înăsprit. Candidaţii vor întâmpina aşadar dificultăţi mai mari şi vor avea nevoie de o condiţie fizică mult mai bună pentru a fi admişi. 

Un traseu de 400 de metri, care conține cam toate elementele necesare: rostogoliri, sărituri, săritura unei capre de aproximativ 60 de centimetri, un culoar cu o dimensiune considerabilă de 10 metri, pe care toţi aceşti pretendenţi la Academie de Poliţie vor trebui să îl parcurgă. Bineînţeles, contra unui timp. Iar anul acesta s-a modificat. Este 50% din media finală pentru accedere. Sunt foarte mulţi care se pregătesc chiar şi cu 6 luni şi un an înainte de a da la academiile sau la şcolile de poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Admitere în școlile MAI, azi încep înscrierile. Câte locuri sunt scoate la concurs la Poliție, Frontieră, şi Jandarmerie, în sesiunea aprilie - iunie 2023