Antena Meniu Search
x

Video Tot mai multe familii de ucraineni ajung în Vama Siret. Autorităţile au urgentat procesarea documentelor ca să reducă timpul de aşteptare

În Nordul ţării este un frig care te paralizează. Temperaturile scăzute nu i-au împiedicat însă pe români să-i ajute pe refugiații din Vama Siret. Sunt tot mai multe familii de ucraineni, mame cu copii, care ajung la graniţă. Autoritățile spun că au urgentat procesarea documentelor, pentru ca timpii de aşteptare să se reducă.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 14:45

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena

În vamă este un du-te vino, de voluntari, refugiaţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale sau ai diverselor ONG-uri care au sărit să dea o mână de ajutor. 

Angela Bertea, reporter Observator: Drumul pana la frontieră este unul greu şi dificil. Odată ajunşi la vamă timpii de aşteptare s-au redus pentru mamele cu copii şi asta pentru că au prioritate. Este un drum lung şi obositor, dar odată ajunşi aici pe pământ românesc, voluntarii din Suceava încearcă sî le aducă o alinare. Îi aşteaptă cu alimente, îi aşteaptă cu un ceai cald pentru a se încălzi. De asemenea, autorităţile au amenajat şi corturi. Am văzut pe chipul lor tristeţe, gândul că şi-au lăsat acasă rudele, soţii. Încă sunt marcaţi de ceea ce au trăit acolo. Foarte multe persoane aşteaptă să plece spre cazare sau să fie preluaţi de către prieteni. Într-adevăr, este mai frig faţă de zilele trecute. Aseară chiar a şi nins. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Tot mai multe familii de ucraineni ajung în Vama Siret. Autorităţile au urgentat procesarea documentelor ca să reducă timpul de aşteptare