Antena Meniu Search
x

Video "Toți am fost controlați" Pățaniile românilor pe aeroporturile din Franța, Italia sau Spania, deși am intrat în Schengen

Sunt patru zile de când am intrat în Schengen, dar surpriză: în mai multe aeroporturi, românii sunt în continuare ţinuţi la porţile europei pentru verificarea actelor. Oamenii se plâng că sunt discriminaţi în Franţa, Italia sau Spania. Potrivit regulilor, controalele se pot face aleatoriu, atunci când poliţiştii de frontieră cred că au de-a face cu persoane suspecte.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 03.04.2024, 19:30

Vezi și

"Bine am intrat în Schengen. Ne verifică paşapoartele tuturor! Drăguţ, nu? Franţa! Schengen, dar nu prea!". Sunt imagini filmate de europarlamentarul Vlad Gheorghe pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, acolo unde poliţiştii de frontieră francezi au verificat paşapoartele tuturor românilor sosiţi cu avionul. Intrarea în spaţiul Schengen aerian ar fi trebuit să ne scutească de aceste controale.

  • Vlad Gheorghe, europarlamentar: I-am întrebat dacă fac controale random (la întâmplare) şi nu au reuşit să-mi spună! Au spus că verifică şi Germania şi alte ţări! Au zis că le spun superiorii unde să meargă!

Nu e un caz singular. Şi alți români reclamă aceeași situație pe alte aeroporturi europene.

- Au controlat tot. Normal, ca de obicei.

Pe acelaşi subiect

- Nu aţi simţit că suntem în Schengen?

- Nu

- Ştiţi cumva de ce? De ce v-au ales pe dumneavoastră?

- Nu pe noi, pe toţi!

- Tot avionul?

- Da, toţi am fost controlaţi!

- De pe ce aeroport veniţi?

- De la Bari!

- V-au controlat de buletine, de paşapoarte?

- Da! De trei ori!

Amsterdam, Oslo, Malmo, Munchen, Copenhaga sau Berlin sunt alte aeroporturi unde românii se plâng că Air Schengen nu există.

În spaţiul Schengen, controalele polițiștilor de pe aeroporturi ar trebui să se facă în baza unor analize de risc

  • Cristi Popovici, reporter Observator: Controale aleatorii ale actelor de călătorie sunt făcute în aeroporturi și după data intrării oficiale în zona Schengen. Practic, autoritățile de frontieră romane sau din alte țări vor putea solicita actele persoanelor considerate suspecte, pe care le vor verifica, apoi, în bazele de date ale sistemelor informatice comune.

Măcar în România controalele au dispărut. Autorităţile române nu au comentat până acum situaţia prin care trec românii in aeroporturile din străinătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Toți am fost controlați" Pățaniile românilor pe aeroporturile din Franța, Italia sau Spania, deși am intrat în Schengen