Antena Meniu Search
x

Video Tradiţia de Crăciun respectată cu sfinţenie într-un oraş din România. Ce reprezintă: "E important să o păstrăm şi pentru generaţiile viitoare"

Seară magică în Târgu Mureş. Sute de oameni s-au adunat pentru al treilea an la rând în piaţa Bolyai pentru a sărbători aprinderea primei lumânări de advent. Sărbătoarea tradiţională începe cu patru duminici înainte de Crăciun şi are rolul de a vesti apropierea naşterii Mântuitorului. 

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 10:09

Vezi și

Sute de oameni au venit cu credinţă în suflet să ia parte la ceremonia de advent. Cel mai aşteptat moment a fost cel în care preoţii catolici au aprins prima lumânare de Crăciun.

Reporter: Ce reprezintă adventul?

Localnic: Aşteptarea lui Dumnezeu. Aşteptarea naşterii. Ar trebui să fim înţelegători către ceilaţi oameni şi să fim mai pioşi, să ajutăm pe ceilalţi.

Credincioşii trebuie să aprindă în fiecare weekend câte o lumânare

Pe acelaşi subiect

Tradiţia spune că până la Crăciun credincioşii trebuie să aprindă în fiecare weekend câte o lumânare. 

Localnică: Avem patru duminici ca să ne îmbrăcăm şi sufletul de sărbătoare. Azi se aprinde prima lumânare şi în fiecare zi până la zi înainte de Crăciun, chiar în duminica Crăciunului. 

Szente Katalin, organizator: Sunt patru săptămâni în care ne pregătim în spirit, în special, de această sărbătoare foarte importantă pentru creştini şi pas cu pas, duminică, după duminică ne pregătim cum se cuvine. 

Coroana de advent, un alt simbol al sărbătorii

Un alt simbol este coroana de advent, care este făcută din ramuri de brad şi are patru lumănări care vor fi aprinse succesiv până la sărbătoarea Naşterii Domnului. 

Szente Katalin, organizator: În mod tradiţional coroanele de advent se fac într-o formă minisculă comparativ cu aceasta, într-o formă mai mică şi se pune pe masă în fiecare casă unde se sărbătoreşte această sărbătoare. Fiecare lumânare simbolizează un lucru important în pregătirea pentru Crăciun cum este de exemplu iubirea. 

Soos Zoltan, primar Târgu Mureș: Nu este doar o tradiţie, este o sărbătoare vie şi din acest punct de vedere e important să păstrăm şi pentru generaţiile care urmează.

Evenimentul a devenit o tradiţie în Târgu Mureş. Este deja al treilea an la rând când oamenii se adună în piaţă pentru a vesti venirea Crăciunului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Tradiţia de Crăciun respectată cu sfinţenie într-un oraş din România. Ce reprezintă: "E important să o păstrăm şi pentru generaţiile viitoare"