Antena Meniu Search
x

Video Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun. Preţurile în 2023: "În altă parte cumperi un kg, dar distracţia se plăteşte"

Magia sărbătorilor costă şi asta se vede doar dacă facem o vizită la târgurile de Crăciun. În acest an sunt tot mai multe, unele deschise în comune sau oraşe mici. Preţurile sunt însă similare cu cele de la târgurile de top unde ajung turişti din toată ţara.

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 19:58

Vezi și

"Un vin fiert acum pe răcoarea asta, merge. Cu un pahar de vin, în altă parte cumperi un kilogram, dar distracţia se plăteşte", crede un român. Târgul de Crăciun din centrul Capitalei este vizitat în această perioadă de peste 30.000 de oameni zilnic. Şi fiecare trebuie să găsească ceva bun de mâncare.

Preţuri la Târgul de Crăciun din Bucureşti 2023

"Avem o pomana porcului - 15 lei suta de grame, pastrama de berbecuţ care e 19 lei suta de grame, avem ciolan, sărmăluţe cu mămăliguţă - 35 la porţie, mai avem pomana porcului, fasolică - 15 lei, varză călită, coastă", arată Sorin Niţoiu, comerciant.

"Avem sărmăluţe cu mămăliguţă, sărmăluţe în foi de varză 35 de lei porţia, patru sărmăluţe şi fasole cu ciolan afumat - 35 de lei porţia", adaugă Cristina, comerciant.

Pe acelaşi subiect

Cât costă un pahar de vin fiert la târgul de Crăciun

"Aici, la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, un ceai costă 8 lei, un pahar de vin fiert costă 12 lei, iar dacă vorbim despre dulciurile tradiţionale, turta dulce, cea mică este 10 lei iar una ceva mai mare costă 15 lei", transmite Andreea Petrescu, reporter Observator.

"Polele-n brâu sunt plăcintele preferate a lui Creangă şi Eminescu. Avem cu brânză dulce şi stafide sau cu brânză un pic sărată, cu mărar şi cu ceapă. Preţul pe bucată este 15 lei", spune Elena Timofte, comerciant.

Pentru câteva ore la târg e nevoie cam de 100 de lei de persoană. "Dacă vin şi cu nepoata şi cu ginerele, se ridică la 500 de lei, cinci persoane. Te încadrezi să mănânci o porţie de ceva de mâncare, un pahar de vin, ceva un dulce şi atât", spune un român.

Buget de târg. Câţi bani au oamenii în buzunar

"Noi avem azi la noi 200 de lei. Probabil că va dori şi ceva de la food truck, un bubble waflle sau o clătită şi mai târziu un burger şi ne vom cumpăra şi o decoraţiune de Crăciun", spune altcineva. "Ciolan, nişte frigărui de berbecuţ, un ardei umplut, nişte vin fiert, undeva la 100 de lei, 150 chiar", estimează un român.

Într-o altă parte a ţării, în Timiş, aceleaşi preţuri. "La târgul de Crăciun din Giroc, una dintre cele mai bogate comune din România, preţurile sunt pe măsura renumelui. Un pahar de vin fiert ajunge la 10 lei, colacul secuiesc este 25 de lei iar un langoş simplu - 12 lei, cu nimic mai prejos faţă de evenimentul similar de la Timişoara", arată Iulia Pop, reporter Observator.

"Micii - 6 lei, frigăruile - 8 lei suta de grame, aripioare, piept de pui, ceafă - 8 lei, sarmalele 4 lei, cartofii 5 lei suta de grame, cuiupercia vem, lipii la 3 lei", spune un comerciant.

La 60 km de celebrul târg de Crăciun de la Cluj, fără carusel sau patinoar, găsim târgul de Crăciun de la Dej. "Aici, la Dej, târgul de Crăciun, organizat în premieră în acest an, este unul experimental pentru ca autorităţile să îşi dea seama dacă există interes pentru aşa ceva. Rezultatul? În timpul zilei, din cele 10 căsuţe sunt deschise doar 3", transmite Alex Prunean, reporter Observator.

Lucrurile se schimbă după lăsarea întunericului, spun comercianţii. Cel puţin în weekend: "Seara încep să iasă, nu e vai de mine, dar e ok". Pentru fiecare căsuţă, comercianţii au plătit 500 lei pe toată luna decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun. Preţurile în 2023: "În altă parte cumperi un kg, dar distracţia se plăteşte"