Antena Meniu Search
x

Patru traficanţi de droguri din Maramureş, reţinuţi după ce şi-au întins marfa la uscat într-un apartament

Procurorii DIICOT Maramureş au decis reţinerea pentru 24 de ore a patru traficanţi de droguri din Baia Mare, cu vârste cuprinse între 29 şi 36 de ani.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 17.10.2019, 16:38

Patru traficanţi de droguri au fost reţinuţi pentru 24 de ore
Traficanţii de droguri şi-au întins marfa la uscat într-un apartament - DIICOT

Procurorii DIICOT Maramureş au decis reţinerea pentru 24 de ore a patru traficanţi de droguri din Baia Mare, cu vârste cuprinse între 29 şi 36 de ani.

Cei patru traficanţi de droguri au fost reţinuţi după ce procurorii au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare.

Traficanţii de droguri şi-au întins marfa la uscat într-un apartament

Într-unul dintre apartamentele visate, anchetatorii au descoperit că traficanţii îşi întinseseră marfa la uscat.

S-a stabilit că "în perioada aprilie – octombrie 2019, inculpații au înființat două culturi outdoor de canabis pe malul râului Lăpuşel, pe care le-au recoltat, materia rezultată fiind uscată, ambalată, iar ulterior comercializată către persoane din anturajul acestora.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în noaptea de 11/12.10.2019, inculpații au procedat la recoltarea uneia dintre culturile de cannabis, transportând întreaga masă verde rezultată cu un autoturism împrumutat, ulterior depozitând plantele recoltate (inflorescenţe şi frunze) într-un apartament aparţinând unui membru din familia unuia dintre inculpați, care a facilitat activitatea de depozitare punând la dispoziţia acestora cheile imobilului respectiv, în deplină cunoștință de cauză.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ cinci kilograme de substanţă vegetală (inflorescenţe şi frunze de cannabis), o instalaţie destinată cultivării plantelor de cannabis indoor, precum și mai multe dispozitive utilizate la mărunţirea substanţei vegetale".

Cei patru traficanţi de droguri vor fi prezentaţi joi seara magistraţilor de la Tribunalul Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ei sunt acuzaţi oficial de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Patru traficanţi de droguri din Maramureş, reţinuţi după ce şi-au întins marfa la uscat într-un apartament