Antena Meniu Search
x

Tragedie în judeţul Tulcea: două surori, de 11 şi 12 ani, dispărute în apele Dunării. Mama fetelor nu a fost anunţată: "S-au scăldat, au vrut să facă tik tok-uri, uite acum le căutam"

Tragedie într-o localitate din judeţul Tulcea. Două surori, de 11 şi 12 ani, au dispărut ieri, după ce au căzut în Dunăre. Fetele au vrut să facă poze pe mal, într-o zonă neamenajată, unde apa e foarte adâncă, mai ales după ploile din ultimele zile. Una a alunecat şi a ajuns în apă. Cealaltă ar fi încercat să o salveze, dar a căzut şi ea. Scafandrii şi echipele de salvare încearcă să le recupereze, dar misiunea e extrem de dificilă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.06.2021, 19:18

Vezi și

Ieri, la ora 16, un apel la 112 anunţa dispariţia a două surori în apele Dunării, la Isaccea. Echipele de salvare şi scafandrii încearcă de atunci să le recupereze. Pe apă sau sub apă, misiunea e la fel de grea.  Deocamdată, eforturile se concentrează pe o zonă de 400 - 500 de metri, însă nu este exclusă lărgirea ei, în cazul în care fetele nu sunt găsite.

Misiunea scafandrilor este una extrem de dificilă: vizibilitatea este zero, curenţii sunt foarte puternici, iar căutările de-a lungul malului sunt din aproape în aproape. Unul dintre scafandri este nevoit să îşi ţină colegul cu o saulă.

Cu ambii părinţi în străinătate, fetele se aflau în grija rudelor. La un moment dat au venit pe malul Dunării să facă poze şi de-acolo au ajuns în apă. Câţiva copii au văzut ce s-a întâmplat şi i-au alertat pe oamenii din zonă.

"Au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă tik tok-uri, uite acum le căutam. A intrat aia mai mare cica prima. Au mai rămas 2 copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă", a declarat unchiul fetelor.

Cele două fete mai au un frate şi trei surori. Mama e plecată la muncă în Anglia, iar rudele nu au găsit curaj să-i spună la telefon despre tragedie. "Nu ştie. I-am spus că e la ortoped, că le-a lovit o maşină", spune mătuşa fetelor.

Salvatorii continuă căutările în zona în care fetele au fost văzute ultima dată. Dacă nu sunt găsite timp de 48 de ore de la dispariţie, vor fi aduse ambarcaţiuni mai mari pentru a merge inclusiv în zona punctului de trecere a frontierei de la Isaccea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Tragedie în judeţul Tulcea: două surori, de 11 şi 12 ani, dispărute în apele Dunării. Mama fetelor nu a fost anunţată: "S-au scăldat, au vrut să facă tik tok-uri, uite acum le căutam"