Antena Meniu Search
x

Traian Bălănescu, unul dintre fondatorii trupei Vama Veche, a murit la 56 de ani

A fost cea mai cumplită dimineaţă pentru cei care au urmărit răsărituri de soare în Vama Veche în acordurile trupei cu acelaşi nume. Unul dintre fondatorii formaţiei, ,,clăparul" Traian Bălănescu s-a stins fulgerător. Inima care a fost martora atâtora bucurii şi necazuri a decis să încetinească tempoul şi să se oprească. În urma sa, povestea merge mai departe.

de Redactia Observator

la 28.08.2020, 21:37

Vezi și
  • Traian Bălănescu s-a născut pe 6 august 1964.
  • El a fost ”clăparul” trupei Vama Veche.

Traian Bălănescu, ,,Leul,, cel blând al trupei Vama Veche, născut pe 6 august 1964 a plecat dintre noi. Prietenii săi şi-au găsit cu greu cuvintele. 

Ovidiu Niculescu, actor: E o durere pentru toată lumea. A fost un om extraordinar. Un om fantastic, pe care toţi oamenii din industria asta muzicală l-au iubit. Un compozitor, un pianist foarte tare. Merită să fie amintit pentru pianul extraordinar, pentru sufletul extraordinar pe care l-a avut şi felul în care a ştiut întotdeauna să zâmbească. 

,,Viata asta are un simt al umorului usor macabru. Omul care a interpretat pianul pe piesa "Arata-mi..." nu mai este. Ca tot ii ziceam ca suna a Vama Veche ce-a cantat el acolo. E coplesitor. Si nedrept. Si mi-e greu", a scris Vlad Gorneanu de la trupa Zob, pe Facebook.

Traian era operator de mase plastice, avea un atelier de reparaţii în Bucureşti dar gândul îi era la muzică şi poezie de la 15 ani. În 1996 i-a întâlnit pe Tudor Chirilă şi pe chitaristul Liviu Mănescu, care  căutau un ,clăpar talentat şi entuziasmat pentru o trupă rock. Aşa s-a născut Vama Veche, fenomenul care a luat pe sus tineri şi vârstnici deopotrivă şi i-a teleportat direct pe plajă. 

Valul i-a dus tot mai departe cu fiecare album lansat. Povestea din Vamă a mers tot mai sus până în 2006, când piesa s-a Încheiat brusc. A urmat o perioadă de 4 ani în care Traian Bălănescu şi Tudor Chirilă au vorbit mai mult prin intermediul avocaţilor. În 2010, au decis că e timpul să se împace. Ambele formaţii înfiinţate după separarea fondatorilor, Vama şi Trupa Veche, urmau să cânte hiturile. Povestea merge mai departe... din păcate pentru noi toţi fără Traian Bălănescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Traian Bălănescu, unul dintre fondatorii trupei Vama Veche, a murit la 56 de ani