Antena Meniu Search
x

Video Traian Băsescu a fost externat, după 10 zile de spitalizare. Fostul preşedinte va avea nevoie acasă de aparat de oxigen

Traian Băsescu a fost externat. Fostul preşedinte, în vârstă de 72 de ani, a fost internat 10 zile la Spitalul Militar din Capitală. Europarlamentarul a fost diagnosticat cu gripă de tip A care i-a afectat plămânii. 

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 21:10

Vezi și

Medicii i-au recomandat ca în următoarea perioadă să aibă acasă un aparat de oxigen. Traian Băsescu nu este la prima internare pentru infecţii respiratorii. Acum doi ani, a stat 7 zile tot la Spitalul Militar apoi a fost transferat la un spital din Belgia. "Având în vedere tratamentul pentru pneumonie, acesta este diagnosticul primit la Bruxelles, şi tratamentul în consecinţă, drept pentru care reuşesc să fiu zglobiu, mă mişc, merg, e foarte bine", declara Traian Băsescu pe 31 martie 2022.

Surse convergente au menţionat că Traian Băsescu merge la începutul fiecărui an, încă de pe vremea în care era preşedinte al României, să-şi facă analizele medicale la Spitalul Militar Centra.

Problemele de sănătate ale fostului preşedinte

Fostul preşedinte, care anul acesta împlineşte 73 de ani, are mai multe probleme de sănătate. În 2006, când era preşedinte, a suferit o intervenţie de hernie de disc, la o clinică din Viena. În 2014 a fost diagnosticat cu emfizem pulmonar, o boală cronică ce nu lasă plămânii să se umple cu o cantitate suficientă de oxigen, specifică mai ales fumătorilor.  

Şi în 2020 a fost internat pentru o intervenţie chirurgicală la aortă, de această dată în Paris. Iar în 2021 a ajuns la spital cu suspiciune de infarct, imediat după ce Parlamentul a adoptat legea în urma căreia foștii colaboratori ai securității își pierdeau privilegiile. Aşa s-a ajuns la decizia de evacuare din vila de protocol RAPPS. De altfel, ultima ieşire publică a lui Traian Băsescu a fost acum mai bine de un an şi jumătate, când se pregătea să se mute în noul apartament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Traian Băsescu a fost externat, după 10 zile de spitalizare. Fostul preşedinte va avea nevoie acasă de aparat de oxigen