Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu, după ce a fost declarat colaborator al Securității: "Trebuie să recunosc că este o oarecare amărăciune"

Traian Băsescu a anunțat, vineri, că va contesta sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, după ce a fost declarat colaborator al Securităţii. Fostul președinte al României a precizat că va merge la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 20.09.2019, 17:04

Traian Băsescu, colaborator al Securității
Traian Băsescu va contesta decizia Curții de Apel București, după ce a fost declarat colaborator al Securității - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Traian Băsescu a anunțat, vineri, că va contesta sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, după ce a fost declarat colaborator al Securităţii. Fostul președinte al României a precizat că va merge la Înalta Curte de Casație și Justiție, decoarece nu crede că ceea ce a făcut poate fi etichetat drept colaborare cu fosta Securitate.

Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea CNSAS și a constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte, potrivit deciziei instanței.

"Este o decizie a judecătorului, nu pot să o contest decât legal, ca un om care a ţinut la construcţia unui sistem de justiţie. Voi contesta decizia la Înalta Curte", a declarat Traian Băsescu, potrivit news.ro

Băsescu a primit decizia cu o ”oarecare amărăciune”

Fostul șef de stat aprecizat că ceea ce a făcut nu poate fi considerat colaborare cu Securitatea.

"Ştiu ce am făcut şi nu cred că ce am făcut eu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitatea, mai ales că este vorba despre documente din Institutul de Marină, iar instituţia care se ocupa de noi erau Contrainformaţiile militare despre care, recunosc, că la 21 de ani habar nu aveam că sunt parte a Securităţii", a mai spus Băsescu.

"Pentru mine, trebuie să recunosc, că este o oarecare amărăciune, după ce am condamnat comunismul, am deschis arhivele Securităţii şi le-am transferat către CNSAS, prin dispoziţia mea, am deschis arhivele Comitetului Central, acum să am un asemenea verdict", a mai spus Traian Băsescu, potrivit sursei citate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Traian Băsescu, după ce a fost declarat colaborator al Securității: "Trebuie să recunosc că este o oarecare amărăciune"