Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tramvaiele noi din Capitală, sub lupa DNA şi a Parchetului European. Suspiciuni de corupţie şi abuz în serviciu

Mult lăudatele tramvaie noi din Capitală au intrat sub lupa DNA, dar şi a Parchetului European. Ancheta vizează achiziţia celor 100 de tramvaie de la Astra Arad, proces demarat în mandatul de primar general al Gabrielei Firea, şi finalizat în mandatul lui Nicuşor Dan.

de Denisa Dicu

la 18.06.2024 , 17:52

Parchetul European condus de la Laura Codruţa Kovesi cercetează faptul că producătorul de vagoane Astra Arad ar fi depus o scrisoare de garanţie falsă pentru accesarea fondurilor europene în paralel în legătură cu achiziţionarea celor 100 de tramvaie. Procurorii DNA fac cercetări şi lucrează la un dosar pentru abuz în serviciu şi fapte de corupţie, deschis la sesizarea Primăriei Capitalei.

La baza acestui dosar stă un raport al STB. Ambele anchete sunt IN REM, adică se fac cercetări cu privire la săvârşirea unor acte de corupţie, nu există persoane fizice suspecte în acest moment. Contractul pentru cele 100 de tramvaie a fost semnat în 2021 şi a avut o valoare de 840 de milioane de lei.

Vezi și
Denisa Dicu Like

Pasiune, adrenalină, curiozitate și dorința de a afla poveștile oamenilor. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă îndeamnă să fac jurnalism cu atât de mult drag.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Tramvaiele noi din Capitală, sub lupa DNA şi a Parchetului European. Suspiciuni de corupţie şi abuz în serviciu