Antena Meniu Search
x

Video Trei angajați CFR, prinși băuți la muncă, în Cluj. Alți doi au fost găsiți într-un bar, în timpul programului: "Sunt puţini oameni, cu ăştia defilăm"

Problemele se ţin lanţ de CFR. Lipsa acută de personal scoate la iveală situaţii delicate şi arată cum viaţa călătorilor poate fi pusă în pericol în fiecare secundă. În Cluj, mai mulţi angajaţi au fost prinşi băuţi la muncă, în timp ce alţii au plecat din post direct la bar. Poliţiştii de la transporturi au deschis mai multe dosare penale, în urma neregulilor găsite.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.05.2023, 08:25

Vezi și

Pentru că nu are cine să îi înlocuiască unii angajaţi au ajuns să vină la serviciu în stare de ebrietate. Sindicaliştii CFR oferă explicaţii, dând vina pe subfinanţarea sistemului, dar şi pe numărul redus de angajaţi.

Rodrigo Maxim, sindicalist CFR Călători: Se lucrează cu un minus mare de personal, mai ales la funcţiile de execuţie. Când vin după o nuntă, dacă nu este timpul necesar pentru ieşirea în totalitate a alcoolului pot să fie depistaţi la alcoolscop. Şi subfinanţarea cronică a sistemului feroviar, practic, acuma este nota de plată. Sunt puţini oameni şi cu ăştia defilăm.

Mai mulţi angajaţi au fost prinşi băuţi la muncă

Oameni puţini, dar cu responsabilităţi uriaşe. Acarul este unul dintre ei. O meserie care oferă siguranţa pe căile ferate şi în mâinile căreia stau, de cele mai multe ori, vieţile călătorilor.

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Rolul şi responsabilităţile acarului în infrastructura feroviară sunt extrem de importante. Asigură manevrarea şi întreţinerea macazurilor, astfel încât trenurile să intre pe linia corectă dar, mai ales, cea liberă, astfel încât se evite coliziunile.

Cu toate acestea, mulţi dau uitării responsabilitatea pe care o au şi ajung să încalce grav regulamentul. Mai mulţi angajaţi au fost prinşi băuţi la muncă, în timp ce alţii au plecat direct la bar, chiar în timpul programului.

Alex Prunean: Cele mai multe nereguli au fost descoperite aici, în regionala Cluj. În mai puţin de o săptămână, trei angajaţi responsabili cu siguranţa circulaţiei au fost depistaţi băuţi, cu o alcoolemie de peste 1 la mie. Iar doi dintre ei erau în bar atunci când ar fi trebuit să fie în post.

În ultima lună, poliţiştii de la transporturi au efectuat mai multe controale pe căile ferate. Peste 2.600 de angajaţi CFR au fost verificaţi cu alcoolscopul, iar 17 dintre aceştia au picat testul. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale, pentru părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Trei angajați CFR, prinși băuți la muncă, în Cluj. Alți doi au fost găsiți într-un bar, în timpul programului: "Sunt puţini oameni, cu ăştia defilăm"