Antena Meniu Search
x

Trei indivizi cu probleme psihice din Oradea au reuşit să fenteze securitatea unei bănci şi au păgubit mai mulţi clienţi

Caz cu multe semne de întrebare, la Oradea. Trei indivizi cu probleme psihice au reuşit să fenteze securitatea unei bănci şi au păgubit mai mulţi clienţi, cu peste 17.000 de lei.

de Redactia Observator

la 10.01.2020, 11:53

Vezi și

Caz cu multe semne de întrebare, la Oradea. Trei indivizi cu probleme psihice au reuşit să fenteze securitatea unei bănci şi au păgubit mai mulţi clienţi, cu peste 17.000 de lei. Mai exact, au profitat de mai mulţi tineri, tot cu dizabilităţi, le-au furat datele de identificare şi au solicitat, în numele lor, alte carduri. Procurorii verifică acum dacă nu cumva cei trei ar fi fost puşi de alţii să comită infracţiunile.

Totul a fost descoperit în luna februarie a anului trecut, de către reprezentanţii unui ONG care se ocupă de reintegrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi psihice. Opt tineri pe care îi au în grijă s-au trezit cu conturile bancare blocate.

Dar nu posesorii de drept ai cardurilor sunaseră. Aşa că organizaţia a făcut plângere la poliţie. În urma anchetei, s-a descoperit că cei care au solicitat alte carduri erau de fapt trei indivizi, dintre care doi făcuseră parte, la un moment dat, din asociaţie.

Profitând de prietenia cu victimele, le-au furat datele. Şi în numele lor au cerut băncii carduri noi, pe motiv că cele vechi au fost furate. Dar la alte adrese decât cele din contracte, unde curierii le-au predat fără să verifice identitatea.

Între timp, păgubiţii şi-au recuperat banii de la bancă. Cum cei trei vinovaţi au şi ei probleme psihice, reprezentanţii asociaţiei cred că infracţiunea a fost pusă la cale de altcineva.

Astfel de cazuri s-au mai întâmplat, iar românii spun că au grijă să facă toate verificările.

Cei trei suspecţi sunt cercetaţi acum pentru furt şi fraude financiare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Trei indivizi cu probleme psihice din Oradea au reuşit să fenteze securitatea unei bănci şi au păgubit mai mulţi clienţi