Antena Meniu Search
x

Trei copii au ajuns la spital în Iaşi, după ce mama lor a dat cu spray de purici în cameră

Trei copii cu vârste între unu şi nouă ani au ajuns la spital intoxicaţi, după ce mama lor a pulverizat în cameră cu spray de purici. 

de Redactia Observator

la 11.10.2023, 15:24

- Shutterstock

Trei fraţi cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani au fost aduşi la Spitalul pentru Copii "Sf Maria" din Iaşi, medicii suspectând ca s-ar fi intoxicat după ce mama lor a dat cu un spray împotriva puricilor în cameră.

Cei trei copii, intoxicaţi cu insecticid pentru purici

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii, dr Solange Roşu, a declarat că minorii prezentau intoxicaţie cu insecticid pentru purici.

"La UPU au fost admişi patru fraţi, trei băieţei şi o fetiţă cu vârste de 1 an, 4 ani , 5 ani şi 9 ani, din mediul rural, ei fiind însoţiţi de mamă. Trei dintre copii prezentau semne şi simptome de intoxicaţie cu insecticid organofosforat. Aveau stare generală influenţată, vărsături, pupile miotice după expunerea accidentală în atmosfera din camera în care mama a stropit cu insecticid împotriva puricilor, seara înainte de culcare, fără a face aerisire ulterioară", a declarat dr Solange Roşu, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Copilul de 1 an nu a fost expus substanţelor toxice

Potrivit sursei citate, copilul în vârstă de 1 an nu a fost expus la toxice, fiind repartizat în altă cameră pentru somn.

"Pe baza de anamneză şi de examen clinic s-a stabilit diagnosticul de intoxicaţie acută accidentală cu insecticid organofosforat, pe cale inhalatorie şi prin contact direct tegumentar. S-a iniţiat terapia: decontaminare cutanată şi administrare de antidot intravenos. Probele de laborator au confirmat diagnosticul. Copiii au fost internaţi în ATI - Toxicologie, pentru continuarea terapiei specifice. Evoluţia a fost bună, în prezent fiind în compartimentul de Toxicologie, sub supravegherea echipei medicale. Speram în evoluţie favorabilă. Este o intoxicaţie rară, dar cu risc vital", a explicat dr. Solange Roşu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Trei copii au ajuns la spital în Iaşi, după ce mama lor a dat cu spray de purici în cameră