Antena Meniu Search
x

Video Trei morţi suspecte în câteva zile la același spital din Galați. Ultima victimă a nepăsării: O tânără de 30 de ani, care devenise mamă de 3 luni

A treia tragedie care ridică semne de întrebare, la același spital din Galați în câteva zile. Un bebeluş de doar trei luni a rămas orfan, după ce mama lui a murit din cauza unei banale crize de fiere. Tânăra de 30 de ani a ajuns la spital cu dureri groaznice, dar medicii ar fi tratat-o superficial. În urmă acuzațiilor cu repetitite din spitalele gălățene, corpul de control al Ministerului Sănătăţii va face o anchetă.

de Adrian Obreja

la 18.11.2021, 20:09

Vezi și

Ea este Cătălina. O tânără veselă, o mamă împlinită şi o soţie fericită. Avea doar 30 de ani şi s-a prăpădit cu zile, victimă a unui sistem medical bolnav. La începutul anului, tânăra născuse un bebeluş perfect sănătos. Doar trei luni a apucat să se bucure de copil. În martie, Cătălina a început să se simtă rău. 

Soţ: Dureri de fiere, stări de vomă. Am sunat la ambulanţă, a venit ambulanţă. 

Medicii au dus-o de urgenţă la spitalul din Galaţi. Au consultat-o superficial, acuză soţul, şi i-au pus un diagnostic - criză de fiere. Erau decişi s-o opereze. I-au făcut un test PCR pentru COVID şi au aşteptat rezultatul. 

Soţ: A aşteptat până seara în urgenţă la 7 jumătate rezultatul PCR. Era pe targă, acuza dureri în zona abdominală.

Pe acelaşi subiect

După zece ore, rezultatul a ieşit negativ. Doar că, inexplicabil, doctorii au decis că starea tinerei nu mai este gravă.

Soţ: Nu o mai operăm, o internăm pe salon să-i punem tratament. Am vrut să iau legătura cu ea în timpul nopţii, să văd cum se simte, dar nu am reuşit. Mi s-a spus că este în stare gravă la reanimare. 

Cu dureri groaznice, femeia ar fi fost lăsată să se chinuie. 

Soţ: Noaptea n-a fost niciun doctor la ea. Nu a fost nimeni. Am ajuns la ATI, mi s-a spus că este în stare gravă. Mă hotărâsem să o iau, să o duc în altă parte, dar mi-au spus că nu se poate transporta. Mi-au spus că a făcut stop cardiocirculator. 

Pe certificatul de deces scrie clar. Cătălina avea pancreatită acută, iar inima i-a cedat. În urmă, a rămas un bebeluş condamnat să nu aibă nicio amintire cu mama lui. Soţul vrea acum să afle adevărul. 

Soţ: La poliţia am făcut plângere, nu am primit niciun răspuns.

Pentru că familia tinerei de 30 de ani nu a depus în acel moment o plângere la spital, reprezentanţii unităţii sanitare refuză să facă orice comentariu în legătură cu acest caz. 

Ministerul Sănătăţii va trimite corpul de control pentru a investiga tragedia. Şi Colegiul Medicilor aşteaptă ancheta internă a spitalului. Iar de şapte luni, parchetul are deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

''În momentul de faţă, dosarul penal este în lucru şi se fac cercetări în ceea ce priveşte o posibilă culpă medicală.'' - Sursa: Parchetul Galaţi

Morţi suspecte în câteva zile la acelaşi spital

Nu este prima tragedie de anul acesta la spitalul din Galaţi. Zilele trecute, o fată de 21 de ani, studentă la medicină, a murit tot din cauza incompetenţei medicilor. Un diagnostic greşit i-a adus sfârşitul. 

Carmen Anghele, mama fetei: În locul fetei mele poate să fie oricine. Mama lor, tatăl lor, fiica lor, oricine. De ce? 

Iar la începutul lunii, un bărbat de 46 de ani, diagnosticat cu pneumonie, a fost trimis de la o unitate medicală la alta, timp de cinci zile, până când corpul i-a cedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Trei morţi suspecte în câteva zile la același spital din Galați. Ultima victimă a nepăsării: O tânără de 30 de ani, care devenise mamă de 3 luni