Antena Meniu Search
x

Video Trei persoane au fost găsite moarte în casă, în Iaşi şi Botoşani, din cauza temperaturilor scăzute. Medicii trag un semnal de alarmă

Temperaturile scăzute din ultimele 24 de ore au curmat vieţi la Iaşi şi Botoşani. Trei oameni au murit de frig, iar unul este în stare gravă la Terapie Intensivă. Cu toții au ajuns la spital în șoc hipotermic chiar din propriile locuințe neîncălzite. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.12.2022, 13:49

Vezi și

Trei decese în ultimele 24 de ore în Moldova, două înregistrate la Iaşi. Un bărbat de 51 de ani din Hârlău a fost adus cu elicopterul la spitalul Sf Spiridon din Iaşi cu o temperatură a corpului de doar 22 de grade Celsius. A fost găsit inconştient în locuinţa sa neîncălzită din Hârlău. În ciuda încercării medicilor de a-l resuscita, pentru că intrase în stop cardio-respirator, cât şi de a-l reîncălzi, nu s-a mai putut face nimic.

La fel s-a întâmplat şi în cazul unei bătrâne de 82 de ani, găsită cu o temperatură a corpului de 20 de grade, tot în locuinţa neîncălzită, de către soţul ei. S-a sunat la 112, a fost adusă de urgenţă la spital la Iaşi, însă nici pentru aceasta nu s-a mai putut face nimic. La Botoşani, un bărbat fără adăpost, în vârstă de 60 de ani, de a semenea şi-a pierdut viaţa în urma unui şoc hipotermic. A fost găsit tot cu o temperatură extrem de scăzută a corpului; a ajuns la spital, dar a fost declarat decesul. 

O persoană se află în stare critică, la Terapie Intensivă

Un bărbat de 41 de ani din Iaşi, fără adăpost, a fost găsit cu o temperatură a corpului de doar 20 de grade Celsius. În cazul său a fost reuşită reîncălzirea, dar rămâne încă în stare critică la Terapie Intensivă, intubat.

Medicii spun că rar, în cazurile de şoc hipotermic atât de grave ca cele din ultimele 2 zile, oamenii îşi mai revin, aşa că trag un semnal de alarmă: să îi vizităm mai des pe cei care ştim nu se descurcă singuri, mai ales bătrânii şi mai ales, acolo unde putem, să ajutăm la încălzirea locuinţelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Trei persoane au fost găsite moarte în casă, în Iaşi şi Botoşani, din cauza temperaturilor scăzute. Medicii trag un semnal de alarmă