Antena Meniu Search
x

Video Trei profesori vindeau droguri ca în filme. Primeau banii în criptomonede, iar apoi trimiteau coordonatele GPS pentru marfă

Ziua profesori, noaptea dealeri. Trei profesori au fost ridicaţi de procurorii de la crimă organizată după ce ar fi vândut droguri de mare risc. Un cuplu de cadre didactice din Buzău ar fi avut o metodă specială prin care livrau marfa şi primeau banii. În timp ce la Bucureşti se discută despre posibilitatea testării elevilor în şcoli, dascălii trec de partea traficanţilor. 

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 20:11

Vezi și

"Jandarmeria! Deschide!". Asta au auzit la prima oră 200 de persoane într-o operaţiune-mamut. Printre cei care au primit musafiri este şi un profesor de engleză de 34 de ani din Bacău.

Bărbatul preda la trei şcoli generale din judeţ, potrivit surselor Observator. Anchetatorii au găsit într-o seră mai multe culturi de canabis. Procurorii spun că profesorul cultiva şi mai apoi vindea cultura de risc consumatorilor - 70 de lei pentru un gram. Superiorii profesorului-dealer de droguri nu au vrut să dea niciun punct de vedere.

Cerghici Roxana, purtător de cuvânt ISJ Bacău: Inspectoraul şcolar judeţean nu a fost informat despre acest caz şi nici nu este de competenţa noastră, la acest moment, să facem vreun comentariu.

În vreme ce toţi ochii sunt aţintiţi pe consumul de droguri în rândul elevilor şi se fac propuneri de a-i testa în şcoli, nimeni nu e atent la ce fac profesorii. La Buzău, un cuplu de cadre didactice îşi rotunjea veniturile din traficul de stupefiante. Bărbatul de 34 de ani este profesor de economie la două licee din oraş, iar iubita lui predă elevilor cu deficienţe de auz.

Pe acelaşi subiect

Tranzacţiile aveau loc întotdeauna online

Cei doi profesori care vindeau drogurile nu se întâlneau niciodată cu clienţii. Substanţele erau comandate prin intermediul unei aplicaţii online criptate, iar plata se făcea în criptomonede. După ce făcea plata, cumpărătorul primea o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care marfa fusese lăsată.

Drogurile ar fi fost cumpărate de la alţi dealeri din Vrancea, Brăila şi Teleorman. Oferta includea droguri sintetice de mare risc cum ar fi cristalul.

Gigel Lazăr, CIADO: 3CMC, cristalul, este acel drog care pe data de 3 august am avut cazul nefericit de la Neamţ în ceea ce priveşte decesul adolescentei de 16 ani. Marea majoritate a drogurilor comercializate de profesori fac parte din zona de canabinoizi, dar duri şi grei. Dacă am discuta, de ex, de ADB-ul din 5F, duce până la decesul tinerilor.

Ministrul Educaţiei anunţă măsuri ferme, dar nimic concret

Ligia Deca, ministrul Educaţiei: Orice situație dovedită care implică trafic sau consum de droguri, mai ales în spațiul școlii, necesită măsuri ferme.

Am solicitat inspectoratelor școlare să dispună verificarea situației cadrelor didactice vizate de ancheta DIICOT.

În urmă cu o săptămână, tot la Buzău a fost descoperit un alt caz revoltător: un profesor de desen care preda în două şcoli figura în registrul prădăptrilor sexuali şi fusese recent condamnat pentru trafic de droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Trei profesori vindeau droguri ca în filme. Primeau banii în criptomonede, iar apoi trimiteau coordonatele GPS pentru marfă