Antena Meniu Search
x

Avalanşă în Munţii Maramureşului. Trei turişti polonezi au fost îngropaţi de zăpadă, unul a murit

Avalanşă în Munţii Maramureşului. Trei turişti polonezi au fost îngropaţi de zăpadă în timpul unei plimbări cu snowmobilele. Cei trei s-ar fi aventurat pe un traseu îndepărtat, deşi în zonă era risc însemnat de avalanşe. Unul dintre ei a fost găsit fără suflare.  Pentru ceilalţi doi, au început misiunile de căutare. Un elicopter survolează munţii.

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 17:35

Vezi și

Un grup de turişti străini a fost surprins, joi, de o avanlanşă produsă în Munţii Maramureșului. Din primele informaţii o persoană a murit şi alte două sunt în viaţă şi vor fi evaluate medical.

Potrivit Salvamont România, o avalanşă s-a produs în masivul Rodnei, zona Borşa.Trei persoane au fost surprinse în zona Vârfului Prislop, din județul Maramureș. Mai multe echipaje intervin pentru salvare.

Potrivit informaţiilor Observator forţele de intervenţie au ajuns la faţa locului.Grupul surprins de avalanşă era format din 3 polonezi, cazaţi de 2-3 zile. S-au aventurat într-o zonă în care nu umbla turiștii. Aceştia erau cu snowmobile și motociclete şenilate. 

Un bărbat a decedat şi se încearcă recuperarea lui. Un elicopter survolează zona. Două victime sunt în viaţă şi vor fi evaluate medical.  În zonă, pentru salvare intervin Secția de Pompieri Vișeu de Sus, cu două echipaje EPA SMURD și Salvamont Borșa, și Jandarmeria Maramureș.

"Din primele informaţii, se pare că este vorba de un grup de turişti străini aflaţi la schi de tură, o persoana ar fi decedată şi doua ar fi dispărute", au anunţat salvamontiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Avalanşă în Munţii Maramureşului. Trei turişti polonezi au fost îngropaţi de zăpadă, unul a murit