Antena Meniu Search
x

Video Tren cu blindate turceşti, filmat în gara din Bacău. Blindatele merg spre Ucraina: au fost deja folosite în ofensiva din Herson

Un tren plin cu zeci de blindate turceşti a fost filmat în gara din Bacău. Trenul se îndrepta, spre cel mai probabil, spre Ucraina.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 17:04

Vezi și

Zeci de blindate turceşti 4X4 BMC Kirpi au fost filmate cum treceau prin gara din Bacău, având Ucraina drept destinaţie. Un lot de astfel de blindate a fost livrat deja Ucrainei în vară, iar eficienţa lor pe front a fost confirmată de soldaţii ucraineni.

Potrivit martorilor, lotul de acum ar fi format din 50 de astfel de vehicule. În vară, ucrainenii au anunţat că au primit 50 de blindate şi urmează să primească alte 150 de unităţi. Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, blindatele 4X4 BMC Kirpi au fost folosite cu succes în ofensiva din Herson.

Acest model are un blindaj rezistent la mine şi oferă protecţie sporită în caz de ambuscadă. Are o greutate de aproximativ 20 de tone şi poate transporta până la 13 militari. Poate fi înarmat cu mitraliere de calibrul 7,62mm sau 12,7mm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Tren cu blindate turceşti, filmat în gara din Bacău. Blindatele merg spre Ucraina: au fost deja folosite în ofensiva din Herson