Antena Meniu Search
x

Video Trucul ilegal prin care zeci de clujeni plăteau de 5 ani facturi mai mici. Pagubă de 100.000 de euro

Ample percheziții în Cluj într-un dosar penal de măsluire a contoarelor de gaz. Poliţiştii au audiat zeci de persoane, dar numai una a fost reţinută. Anchetatorii vorbesc despre o fraudă care ar fi provocat un prejudiciu de o sută de mii de euro.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.01.2023, 14:36

Vezi și

Un bărbat de 47 de ani din judetul Cluj a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, în urma mai multor percheziții făcute joi în județele Cluj și Sibiu. Vizate au fost mai multe persoane care s-au racordat ilegal la rețeaua de gaze. Paguba se ridică la 100.000 de euro, prin deteriorarea echipamentului de măsurare a consumului.

Un bărbat a fost reținut

Implicați sunt trei foşti angajaţi ai respectivei companii care ar fi adus modificări contoarelor de măsurare a gazelor naturale, mai precis ale indexurilor, influenţând astfel generarea unor consumuri mai mici decât valoarea reală, implicit şi a facturilor înregistrate. Au fost audiate 29 de persoane, dar a fost reținută doar una.

Alex Prunean, reporter Observator: Trei dintre cei implicaţi în dosar sunt foşti angajaţi ai companiei de gaze, deci ştiau cum funcționează lucrurile în acest domeniu. Anchetatorii spun că aproape de cinci ani au modificat contracost contoarele a zeci de abonați, astfel încât acestea să înregistreze mult mai mic decât cel real. Practic mecanismul de înregistrare al consumului se mișca mult mai lent. În toată această perioadă au creat un prejudiciu total de peste 100.000 de euro. Ieri, procurorii din Cluj și din Sibiu au efectuat mai multe percheziții la casele celor trei foști angajați, dar și la casele unde contoarele au fost modificate, iar 29 de persoane au fost duse la audieri. Doar o singură persoană a fost reținută pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentat în fața unui judecător cu propunere de arestare pentru 30 de zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Trucul ilegal prin care zeci de clujeni plăteau de 5 ani facturi mai mici. Pagubă de 100.000 de euro