Antena Meniu Search
x

Video Trupul românului mort în accidentul feroviar din Grecia va fi repatriat. Familia povestește cum a ajuns Ionuț în trenul în care și-a pierdut viața

Românul care a pierit în tragedia feroviară din Grecia încercase să îşi cumpere un bilet pentru alt tren. Destinul a făcut însă ca toate locurile să fie ocupate, aşa că a ajuns în garnitura implicată în accident. Tânărul, identificat abia după trei zile, va fi repatriat mâine. Şeful Guvernului de la Atena şi-a cerut scuze familiilor îndoliate pentru cele întâmplate. Cu toate acestea, mii de oameni au protestat în stradă faţă de neglijenţa autorităţilor. Au aruncat spre forţele de ordine cu cocktailuri Molotov, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene.

de Redactia Observator

la 05.03.2023, 19:42

Vezi și

La doar 20 de ani, Ionuţ Culea şi-a luat viaţa în piept. A vrut să fie independent, aşa că a plecat din Brăila, din oraşul natal şi a lucrat în construcţii. 

Tudorel, unchiul lui Ionuţ Culea: "Toată familia l-a crescut. Până a plecat pe drumul lui."

Cum a ajuns Ionuț în trenul în care și-a pierdut viața?

Drumul l-a dus până la urmă în Grecia, unde reuşise să se integreze. Tânărul era fericit pentru că şi-a îndeplinit visul: reuşise să ia permisul de conducere. Nerăbdător să ajungă la prietenii lui din Salonic, a fugit la gara din Atena.  

Pe acelaşi subiect

Tudorel, unchiul lui Ionuţ Culea: "S-a dus (n.r. la Atena) ca să dea de permis. A luat permisul cu 30 din 30 şi asta i-a fost soarta. A scăpat primul tren, din câte am înţeles de la prietenii lui de acolo. I-ar fi spus să rămână acolo peste noapte, el n-a vrut să înţeleagă, a luat al doilea tren... a fost decisiv pentru el." 

La 19:30 pleca din capitală. Le-a trimis prietenilor săi o poză din tren, bucuros că era pe drum spre casă. 3 ore mai târziu, la ora 23:21 de minute, tragedia s-a produs. Familia şi cei apropiaţi au sperat până în ultima clipă că tânărul plin de viaţă pe care-l cunoşteau nu se afla printre victime. 

Tudorel, unchiul lui Ionuţ Culea: "Nu am ştiut nimic. Nici nu am vrut să sperăm să spunem că este...Am trăit cu impresia că, până la urmă, o fi pe undeva, rătăcit prin câmp, eu ştiu... s-o fi lovit la cap, o fi pe la vreun spital, prin terapie. Asta am vrut să credem până la final." 

Nu era căsătorit, dar plănuia să îşi întemeieze o familie. 

Reporter: "Avea soţie, iubită?"

Tudorel, unchiul lui Ionuţ: "Nu, avea o iubită. Chiar avea de gând să facă şi el un pas, dar nu a mai apucat."  

Cu mama sa, stabilită în Italia, vorbise ultima dată acum doi ani.  Ea este acum în drum spre România şi aşteaptă ca sicriul cu fiul ei să ajungă în ţară mâine. 

"Mai are două surori şi un frate. Am avut patru în total." 

Mama naturală a lui Ionuţ: "Ultima oară a fost acum doi ani. Mi-a zis "mama, sunt bine, lucrez". Şi asta a fost toată discuţia."

Situația din Grecia rămâne extrem de tensionată

La Atena, aproape 7.500 de oameni au protestat pentru a patra zi la rând. Unii manifestanţii au devenit violenţi. 

Marius Pancu, prezentator Observator: "După ce s-a terminat protestul de dimineaţă, în Piaţa Syntagma au mai rămas circa 1.000-2.000 de tineri. Vin, pleacă, se schimbă dinamica aici. Centrul e blocat în continuare."

Premierul grec a cerut iertare familiilor victimelor îndoliate. Şeful gării din Larissa, responsabil pentru cel mai mare dezastru feroviar, a fost audiat. S-ar afla într-o stare psihică deplorabilă şi ar fi declarat că ,"duce în spate greutatea sicrielor tuturor victimelor". Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, acuzat de  omucidere din neglijenţă, ar fi schimbat greşit un macaz şi ar fi trimis unul dintre trenuri pe linia greşită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Trupul românului mort în accidentul feroviar din Grecia va fi repatriat. Familia povestește cum a ajuns Ionuț în trenul în care și-a pierdut viața