Antena Meniu Search
x

Tudorel Butoi o felicită pe fata bătută în Târgu Jiu: "Nu a plâns, a strâns din dinți și nu le-a dat satisfacție celorlalți" (Video)

Psihologul criminalist Tudorel Butoi spune că de vină pentru actele de violență comise de minori asupra altor minori sunt familia, școala sau poliția. El a analizat cazul fetei bătute de alte adolescente, în Târgu Jiu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.09.2020, 11:37

  • Tudorel Butoi a felicitat-o pe fata bătută în Târgu Jiu, pentru că nu a plâns și nu le-a dat satisfacție agresorilor.
  • Specialistul spune că a fost impresionat de lipsa de compasiune a băiatului care a filmat grozăvia.

"Copilul este ca o mică plăntuță: trebuie să-i dai soare, să-i dai lumină, să-i dai teren fertil și așa mai departe. Soarele acesta i-l dă învățământul. El îi iluminează mintea să facă corelații, să-și dea seama despre ce este vorba. Starea de sănătate a copilului este condiționată de a putea să se integreze în algoritmii de sănătate mentală.

Într-un fel se raportează un copil la siguranța zilei de mâine, la familia armonioasă, decât altul care este privat și care își găsește chestiuni de existențialitate prin imitația infracțională", a declarat Tudorel Butoi la Antena3.

Spcialistul a ținut să o felicite pe fata de 13 ani lovită cu bestialitate într-un parc din Târgu Jiu, pentru că nu a plâns.

Astfel, copila nu le-a dat satisfacție agresoarelor.

"La acești copii m-a impresionat lipsa de compasiune. Băiatul respectiv asista la picioarele în cap și constata că fata nu plânge, asta îl deranja pe el.

Și la acest 'nu plânge' au intervenit celelalte chiar să o facă să plângă. Eu o felicit pe aia mică pentru că chiar nu a plâns. Nici o lacrimă nu a dat din ea pentru că s-a încapsulat exact în conduita copilului nedreptățit. Și a strâns din dinți, nu a lăcrimat, nu a plâns, nu le-a dat satisfacție celorlalți", a mai spus Tudorel Butoi.

Agresoarea de 14 ani, lăsată în libertate

Reamintim că IPJ Gorj a demarat încă de duminică o anchetă, după ce în spaţiul public au apărut imagini în care o adolescentă este bătută de alte patru fete, în timp ce un băiat filmează întreaga scenă, care are loc la Târgu Jiu.

Menţionăm că imaginile sunt extrem de violente şi nu pot fi prezentate în acest articol.

În imagini, victima este în genunchi, în timp alte patru adolescente o insultă, o scuipă şi apoi încep să o lovească cu pumnii şi cu picioarele, să o tragă de păr, trântind-o la pământ. În tot acest timp, un băiat filmează şi comentează scena.

Ieri, fata de 14 ani care, luni, fusese reținută de polițiști pentru 24 de ore, a fost lăsată în libertate. Ea a fost pusă sub control judiciar, fiindu-i interzis să părăsească țara sau să ia legătura cu alte persoane implicate în acest caz.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tudorel Butoi o felicită pe fata bătută în Târgu Jiu: "Nu a plâns, a strâns din dinți și nu le-a dat satisfacție celorlalți" (Video)