Antena Meniu Search
x

Video Tupeul unui turist, prins cu ATV-ul pe pârtia din Predeal, printre schiori. Cum "le-a dat replica" jandarmilor

Un bărbat a sfidat orice regulă şi s-a aventurat cu ATV-ul pe pârtia Cocoşul din staţiunea Predeal, fără să ţină cont că ar putea răni pe cineva. S-a plimbat liniştit printre turişti, până ce a dat nas în nas cu o patrulă a Jandarmeriei Braşov. Întrebat de ce a intrat cu autovehiculul pe pârtia de schi, acesta a răspuns nonşalant că nu crede că a greşit cu nimic. Gestul său nu a rămas nepedepsit. 

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 15:30

Vezi și

Aflată în serviciu de patrulare în zona pârtiilor Cocoșul și Subteleferic din Predeal, patrula de jandarmi a surprins un bărbat care se deplasa cu un ATV chiar pe pârtia de schi, punând astfel în pericol siguranța și integritatea schiorilor.

Tupeu pe pârtie: cu ATV-ul printre schiori

"Jandarmii s-au deplasat de urgență și i-au solicitat acestuia să parcheze vehiculul la marginea pârtiei, pentru a-i proteja pe schiori și i s-a cerut o explicație privind motivul pentru care se deplasa cu atâta nonșalanță chiar pe pârtie, în condițiile în care la momentul acela se aflau multe persoane la schi. Nu mică le-a fost mirarea jandarmilor să descopere că acestuia i se părea ceva foarte normal să se deplaseze pe acolo, simțindu-se probabil mai în siguranță decât într-o zonă neamenajată", transmite Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.

Fapta bărbatului nu a rămas însă nepedepsită. Jandarmii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, în conformitate cu prevederile HG 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreținerea și exploatarea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement. "Să fie inconștiență, să fie ignoranță, să fie necunoașterea legii în acest caz, nu putem aprecia noi, dar ce putem afirma cu tărie, este faptul că nu manifestăm toleranță pentru astfel de gesturi", au precizat jandarmii braşoveni.

Jandarmii le reamintesc turiștilor cu această ocazie ca accesul sau circulația pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul este interzisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tupeul unui turist, prins cu ATV-ul pe pârtia din Predeal, printre schiori. Cum "le-a dat replica" jandarmilor