Antena Meniu Search
x

Cetăţean turc, prins când încerca să introducă în ţară parfumuri false de 2,5 milioane de euro

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră anunţă că au reuşit să-l oprească la vamă pe turcul K. M., bărbat care încerca să introducă în ţară parfurmuri false cu o valoare estimată la aproape 2,5 milioane de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.08.2019, 11:28

Întreaga cantitate de parfumuri a fost confiscată
Turcul a fost prins cu aproape 40.000 de flacoane de parfum fals - Poliţia de Frontieră

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră anunţă că au reuşit să-l oprească la vamă pe turcul K. M., bărbat care încerca să introducă în ţară parfurmuri false cu o valoare estimată la aproape 2,5 milioane de euro.

K. M. a fost oprit sâmbătă la Vama Giurgiu, iar poliţiştii de frontieră au descoperit în camionul acestuia aproximativ 40.000 de flacoane cu parfum, inscripționate cu numele unor marci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

K. M. se afla la volanul unui autocamion înmatriculat în România şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, şerveţele din Turcia pentru o firmă din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţistii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.  

În urma controlului amănunţit, poliţistii de frontieră au descoperit, ascunsă în spatelele unui rând de cutii de şerveţele, zeci de bax-uri ce conțineau cantitatea totală de 39.518 flacoane cu parfum, ce purtau insemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul a declarat că a fost angajat de un conaţional să transporte în România camionul încărcat cu şerveţele şi nu avea cunoştinţă despre faptul că în camion se află şi parfumuri.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare și ”folosirea de acte nereale” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006. 

De asemenea, întreaga cantitate de parfumuri, în valoare estimată de 2.469.875 euro dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost predată Biroului Vamal Giurgiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cetăţean turc, prins când încerca să introducă în ţară parfumuri false de 2,5 milioane de euro