Antena Meniu Search
x

Turist salvat de salvamontişti: căzuse de la 10 metri, pe scările canionului Tamina din Braşov

Un turist s-a accidentat, sâmbătă, după o cădere de la o înălţime de peste zece metri pe scările din canionul Tamina. El a fost recuperat de către salvatorii montani braşoveni, care l-au transportat pe un drum forestier până la locul în care o ambulanţă SMURD l-a putut prelua pentru a-l duce la spital.

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 14:45

Un turist a căzut de la peste 10 metri, pe scările din canionul Tamina
Un turist a căzut de la peste 10 metri, pe scările din canionul Tamina

Potrivit oficialilor Salvamont Braşov, turistul, care era echipat corespunzător, a căzut de la o înălţime de aproximativ 10-13 metri pe scările din canion, el alunecând într-un moment de neatenţie. 

Un turist a căzut de la peste 10 metri, pe scările din canionul Tamina

„Intervenţia a fost una contra cronometru, deoarece starea turistului impunea o acţiune rapidă şi eficientă pentru a preveni complicaţiile. Echipele Salvamont au acţionat prompt, oferindu-i victimei primul ajutor necesar la faţa locului. Pentru a evita agravarea leziunilor, salvamontiştii au imobilizat victima folosind echipamente speciale. Turistul a fost transportat cu grijă până la drumul forestier, un traseu ce a necesitat atenţie deosebită din partea echipei datorită terenului accidentat. La drumul forestier, victima a fost predată unui echipaj SMURD pentru a-l transporta la o unitate spitalicească, unde va fi supus unor investigaţii medicale amănunţite pentru evaluarea completă a traumelor suferite”, transmit, sâmbătă, reprezentanţii Salvamont Braşov.

Articolul continuă după reclamă

La intervenţia pentru recuperarea turistului au participat salvatori montani din cadrul Salvamont Predeal şi Serviciului Public Judeţean Salvamont Braşov, relatează news.ro

Salvamontiştii amintesc faptul că zona canionului Tamina este cunoscută pentru pentru peisajele spectaculoase, subliniind că incidente precum cel de sâmbătă pot apărea, iar în aceste condiţii este foarte important ca cei care urcă pe munte să dea dovadă de precauţie şi să poarte echipament adecvat atunci când se parcurg astfel de trasee.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Turist salvat de salvamontişti: căzuse de la 10 metri, pe scările canionului Tamina din Braşov