Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Turiştii care evită restaurantele şi gătesc la cazare. Fac economii de sute de lei

Vacanță cu tigaia în bagaj. Speriaţi de prețurile din restaurante, turiştii au găsit o soluție ca să salveze bugetul de concediu: merg la supermarket, cumpără alimente și gătesc singuri, în apartamentele închiriate. 

de Andreea Filip

la 01.08.2025 , 20:50

Alexandra şi soţul ei au venit la mare, din Botoşani, împreună cu cei trei copii. Au făcut cale întoarsă din drumul spre restaurant şi au mers la supermarket pentru aprovizionare.

"Paste, fructe, un pic de suc. Ceva lejer. 430 de lei. La restaurant, în jur de 600 de lei", spune un turist.

Şi Marius a ales o cazare unde să poată găti.

Articolul continuă după reclamă

Economii pe litoral

"Pur şi simplu, există o plită şi o tigaie şi fix cartofii pai, nebunia tuturor. Pastele cu ton - exact ca acasă, doar că ai o privelişte briza mării şi multă agitaţie", a declarat Marius, turist.

Un cuplu care îşi prepară singur mâncarea în vacanţă poate economisi pe zi până la câţiva zeci de lei, comparativ cu unul care mănâncă la restaurant. 

Pentru banala omletă, un turist plăteşte la restaurant aproximativ 20 lei.  Cu aceiaşi bani, poate cumpăra din supermarket un cofraj de ouă şi o sticlă de ulei, care să îi ajungă pentru cinci omlete. 

Pastele se vând în restaurant cu aproximativ 60 lei porţia. Cu produsele luate din supermarket, o porţie pregătită la cazare costă de patru ori mai puţin. Şi la peşte sunt diferenţe semnificative. 200 de grame de doradă, crap sau somon costă la raft între 10 şi 20 lei. Berea şi sucul ne costă şi ele mai mult la terase. 

"Păi în total am dat 300 de lei. Şi cât îţi ajunge. Cred că până duminică, pe la sfârşit de weekend", spune un turist. 

Alţi turişti preferă însă să simtă din plin relaxarea şi rămân la varianta meselor în oraş. 

"La restaurant avem avantajul că aici mâncarea e proaspătă. Vin, au totul preparat şi e şi o diferenţă între mâncarea pe care o facem noi şi ce fac ei. Asta e meseria noastră, noi ne punem toată atenţia în mâncare", a declarat Cristian Primac- bucătar.

Anul, în jur de două milioane de turişti ajung pe litoral şi cheltuie în total peste un miliard de euro.

 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
V-aţi hotărât cu cine votaţi pentru Primăria Capitalei?
Observator » Evenimente » Turiştii care evită restaurantele şi gătesc la cazare. Fac economii de sute de lei