Antena Meniu Search
x

Turiştii refuză să coboare de pe munte, la Sinaia, autorităţile ameninţă cu amenzi de 2500 de lei. Primarul: "Nu tolerez!"

Situaţie neaşteptată la Sinaia, pe domeniul schiabil. Autorităţile au fost nevoite să introducă amenzi usturătoare pentru turiştii care refuză să respecte regulile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.12.2020, 14:30

- Profimedia Images / Imagini de arhivă

Primăria Sinaia informează că numărul celor care nu respectă regulile dar nici bunul simţ a crescut simţitor în ultima perioadă.

Unii turişti ignoră complet regulile

"Se observă creșterea numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârșitul programului de lucru al operatorilor instalațiilor pe cablu, chiar dacă sunt informări cu privire la orele de funcționare. În plus, există turiști a căror viață nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenția echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalațiilor pe cablu".

Amendaţi vor fi şi operatorii economici care desfășoară activități de alimentație publică în golul alpin și care nu își vor adapta programul de lucru în concordanță cu programul instalațiilor de transport pe cablu.

Primarul din Sinaia nu tolerează abaterile

”Ne dorim ca iubitorii muntelui să rămână în siguranță pe domeniul schiabil al orașului Sinaia, de aceea am solicitat sprijinul forțelor de ordine care să îndrume oamenii pe pârtiile de schi și să se asigure că respectă regulile sanitare stabilite prin lege. O măsură suplimentară pe care am luat-o vizează sancționarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalațiilor de transport pe cablu și care sfidează regulile bunului simț. Nu tolerez exprimările de tipul «Hai că a venit taxiul!» ale celor aflați sub influența băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană”, a anunţat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Turiştii refuză să coboare de pe munte, la Sinaia, autorităţile ameninţă cu amenzi de 2500 de lei. Primarul: "Nu tolerez!"