Antena Meniu Search
x

Video Tzancă Uraganu apare în dosarul clanului "Caran". De ce l-ar fi ameninţat interlopii pe manelist

43 dintre membrii clanului Caran din Capitală au fost reţinuţi de procurorii DIICOT. Experţii fie clanuri rivale care vor încerca să preia puterea și noi teritorii, fie noi alianțe pe care gruparea vizată de anchetatori le va lega pentru a supraviețui.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 24.11.2023, 19:28

Vezi și

Procurorii antimafia au însă alt răspuns: constituire de grup infracțional organizat, camătă, tentativă de omor, proxenetism, spălare de bani, dare și luare de mită și trafic de influență. 43 dintre membrii clanului Caran au fost reținuți, printre care și capii rețelei: Aurel, Emil și Costel Caran.

În dosar apar și numele unor maneliști cunoscuți, precum Tzancă Uraganu

În dosar apar și numele unor maneliști cunoscuți, precum Tzancă Uraganu. Unul dintre interlopi l-ar fi șantajat pe lăutar, pentru a primi bani de la el. Pe numele său real, Andrei Velcu nu a răspuns reporterilor Observator. Vărul său însă neagă orice legături cu clanul Caranilor.

Miraj Tsunami, vărul lui Tzancă Uraganu: E minciună, n-are el treabă. N-are niciun fel de amestec.

Pe acelaşi subiect

Un polițist din Capitală este acuzat că ar fi încercat să îi protejeze pe frații Caran, în schimbul unor sume de bani. Agentul a ajuns şi el în fața procurorilor DIICOT. În ultimii 30 de ani, grupările infracționale şi-au împărţit capitala.

Bogdan Dinu, reporter Observator: În sectoarele din București, în jur de 15 clanuri fac legea. În momentul în care polițiștii și procurorii încearcă să destructureze una dintre grupări, apele se agită, iar clanurile rivale urmăresc să preia afacerea.

Pentru a fi mai puternice, clanurile din Capitală leagă și alianțe

Clanurile au ţinut pasul cu vremurile şi şi-au câştigat admiratori pe reţelele sociale. Foarte mulți lideri au conturi pe TikTok și își comunică acolo mesajele. Experții din domeniul judiciar spun că, după arestări de amploare, multe grupări reușesc să supraviețuiască.

Mihai Pitulescu, fost șef DCCO: Ei sunt pe hârtie destructurați. Dar vor continua alții activitatea infracțională. Locotenenții sunt deja prinși. Cei sublocotenenți, undeva în linia a treia a patra, cei care rămân în libertate.

Pentru a fi mai puternice, clanurile din Capitală leagă și alianțe. Spre exemplu, Caranii au împărțit de foarte multe ori afacerile cu Sadovenii, o grupare la fel de cunoscută din același sector. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Tzancă Uraganu apare în dosarul clanului "Caran". De ce l-ar fi ameninţat interlopii pe manelist