Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Ucraina nu ne dă voie să facem măsurători pe canalul Bâstroe. Reacţia ministrului Mediului

Ucraina nu ne dă voie să facem măsuratori pe canalul Bâstroe sa vedem daca au facut lucrari de largire. Navele româneşti sunt pregătite, Ministerul Transporturilor anuntase ca incepe masuratorile de maine, 15 martie.

De Bianca Iacob la 14.03.2023, 20:23
Vezi și

Dar fara acordul Kievului nu putem face nimic în apele ucrainene. Ministrul Mediului a anuntat ca România a măsurat în 14 puncte, pe secţiunea Chilia, de pe malul nostru până pe cel ucrainean şi nu sunt modificări semnificative.

"Au făcut şi teste la aparatură. Echipajul este pregătit, navele sunt pregătite. După măsurători se face un studiu de debit, care se generează de un sistem informatic complex. Studiul de debit ne poate arăta care sunt vulnerabilităţile pe termen mediu şi lung pentru cele două braţe - Chilia şi Tulcea - în momentul în care sunt probleme, în urma acelor măsurători, cu siguranţă, trebuie să impunem măsuri de nedragare şi de lăsare a naturii să îşi revină. Soluţii sunt, cu siguranţă, vom găsi soluţii cu partea ucraineană bună de compromis pentru a proteja Delta", a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ucraina nu ne dă voie să facem măsurători pe canalul Bâstroe. Reacţia ministrului Mediului