Antena Meniu Search
x

Ucraineancă arestată preventiv pentru furturi pe bandă rulantă în Iaşi. Era cercetată pentru fapte similare comise în mai multe oraşe: cum acţiona

O femeie cu cetăţenie ucraineană a fost arestată preventiv pentru mai multe furturi comise în Iaşi. Ea a furat portofelele mai multor persoane, prejudiciul astfel creat fiind cuprins între 200 şi 4.000 de lei. Ea fusese cecetată şi trimisă în judecată pentru fapte similare comise în Bucureşti, Buzău, Braşov, dar şi în alte judeţe.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 29.09.2023 , 14:24

Poliţiştii spun că în ultimele trei luni femeia a dat nouă lovituri. După ce comitea un jef, pleca în alt judeţ pentru a evita să fie prinsă. Escrocheria a funcţionat până când s-a întors în Iaşi, la locul primei lovituri. Aici a fost reţinută de Biroul de Investigaţii Criminale la scurt timp după o nouă lovitură.

"În cauza penală nr. 6475/P/2023 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt (9 acte materiale), fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228 alin. 1, cu aplicarea art. 35 alin.1, cu aplicarea art. 44  din Codul Penal. Prin ordonanţa din data de 27.09.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de incupata M. S., cetăţean ucrainean, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt (9 acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1, cu aplicarea art. 35 alin.1, cu aplicarea art. 44  din Codul Penal", a transmis vineri Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Procurorii afirmă că în intervalul 14 iunie - 26 septembrie, femeia a comis nouă furturi de portofele din genţile unor persoane, profitând de neatenţia acestora. Prejudiciul produs acestora este cuprins între 200 de lei şi 6100 de lei.

Vezi și

Femeia a fost arestată preventiv

În unul dintre cazuri, portofelul furat conţinea o verighetă din aur şi suma de 1.632 de lei.           

"În urma verificărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpata M.S. este cunoscută la nivelul Poliţiei Române, aceasta având preocupări infracţionale pe linia furturilor din genţi şi buzunare, fiind cercetată şi trimisă în judecată de către poliţiştii din cadrul DGPMB, IPJ Buzău şi IPJ Braşov dar şi alte unităţi de poliţie din ţară. La data de 27.09.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi a dispus luarea măsurii arestului prevenitv faţă de inculpata M. S., cercetată sub aspectul comiterii a 9 infracţiuni de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, cu aplicarea art. 35 alin.1, cu aplicarea art. 44  din Codul Penal", au transmis anchetatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Este cod roșu de caniculă în mare parte din ţară. Cum vă feriţi de căldura sufocantă?
Observator » Evenimente » Ucraineancă arestată preventiv pentru furturi pe bandă rulantă în Iaşi. Era cercetată pentru fapte similare comise în mai multe oraşe: cum acţiona