Antena Meniu Search
x

Video "Uitaţi, domnule, seamănă". Reacţia tatălui unuia dintre bebeluşii încurcaţi la maternitatea Ploieşti după ce o asistentă a încercat să-l convingă că e al lui

Situaţie şocantă la Materintatea Ploieşti. Doi bebeluşi au fost încurcaţi de asistente şi au ajuns la familii diferite. Una dintre mame a realizat după ce a ajuns acasă că nu este copilul ei când au sunat-o cei de la spital să vină să facă schimbul de bebeluşi. Mult mai grav, cadrele medicale ar fi încercat să-i convingă pe ceilalţi părinţi, care şi-au dat seama de eroare, că este copilul lor. Conducerea maternităţii a demarat o anchetă.

de Cristi Georgescu

la 13.02.2024, 21:54

Vezi și

Cele două fetiţe s-au născut în aceeaşi zi şi au acelaşi nume de familie. Una dintre ele a fost externată ieri iar o alta a rămas în spital. Unul din cupluri şi a dat seama dintr o dată seama că ţine în braţe copilul altcuiva. 

Cristian Ioniţă, tatăl uneia dintre fetiţe: Am constatat că nu este copilul nostru. A venit cu un alt copil mai mic, având o altă fizionomie. Soţia a spus doamnei că nu este copilul nostru.

Când au verificat brăţările au descoperit că numărul bebeluşului este diferit  de cel purtat de mamă. Chiar şi aşa, povesteşte tatăl,  asistenta a încercat să-i convingă pe proaspeţii părinţi că este copilul lor.  

Cristian Ioniţă, tatăl uneia dintre fetiţe: I-am arătat poze cu copilul nostru, doamna a început să-i facă la faţă, să o modeleze ca să semene cu copilul din poze. Uitaţi, domnule, seamănă. Este copilul dumneavoastră. 

Pe acelaşi subiect

Un lanţ de coincidenţe a dus la gafa uriaşă, spun cei de la spital

"Cele două mame aflate la prima naştere au adus pe lume bebeluşele în aceeaşi zi, adică 9 februarie. Deşi au fost asistate de medici diferiţi, poartă acelaşi nume", transmite Cristi Georgescu, corespondent Observator. 

Panica a fost şi mai mare când părinţii au descoprit că cealaltă familie plecase deja acasă cu copilul lor, în comuna Gornet - la aproape 40 de kilometri distanţă de spital. Explicaţia medicilor ?

Călin Boeru, coord. secţie obstetrică-ginecologie: Apare fenomenul acesta de primul venit, primul servit. Se anunţă: se externează copilul X, prima mama se duce, fără să zică că suntem două. S-a încercat să se explice şi de o parte şi de cealalată situaţia şi primul cuplu s-a întors în spital. 

Părinţii au de gând să dea în judecată unitatea medicală. 

Reporter: Ce explicaţii v-au dat cei din spital?

Cristian Ioniţă, tatăl uneia dintre fetiţe: Au dat din umeri, doamnă. O greşeală. O simplă greşeală. 

Călin Boeru, coord. secţie obstetrică-ginecologie: Şi personalul nostru este puţin. Apar elementele de suprasolicitare şi pot să apară astfel de incidente. 

Anual, la Maternitatea Ploieşti, vin pe lume aproape 3.500 de bebeluşi. 

Altă gafă uriaşă a avut loc în 2008 la spitalul din Negreşti Oaş

O gravidă care a fost luată de acasă, a plecat cu un alt buletin asupra ei, iar cadrele medicale au trecut fetiţa în acte sub un alt nume. Abia după 12 ani, femeia a fost declarată în instanţă mama fiicei sale. 

Într-un registru în care sunt trecute incidentele grave de acest fel din ţară sunt consemnate 29 de încurcături la naştere sau la deces

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Uitaţi, domnule, seamănă". Reacţia tatălui unuia dintre bebeluşii încurcaţi la maternitatea Ploieşti după ce o asistentă a încercat să-l convingă că e al lui