Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ultima reuniune "pusă" la cale de Nicu Covaci. Țăndărică și Baniciu, în lacrimi: "Am așa o senzație foarte ciudată, parcă ar fi aici, știi?"

Nicu Covaci se retrage discret din scenă. Au venit azi să îşi ia rămas-bun colegi de trupă, colegi de bancă din anii de şcoală, prieteni de-o viaţă sau oameni care l-au iubit. Momente impresionante s-au petrecut la Filarmonica din Timişoara, devenită loc de pelerinaj in ultimele două zile. 

de Alex Prunean

la 06.08.2024 , 20:07

Câteva versuri, ca o rugăciune. Nicu Covaci le va lua cu el, scrise pe sicriu. Pe celelalte le lasă moştenire milioanelor de oameni care se adună, acum, din toate colţurile lumii, să îşi rămas bun. Unii au venit tocmai din Canada. 

N-a fost nevoie de prea multe cuvinte. Era clar: Nicu Covaci pusese la cale încă o mare reunire. Ultima. 

"Am aşa o senzaţie foarte ciudată, parcă ar fi aici, ştii?", a spus Ovidiu Lipan Ţăndărică. "A murit supărat, din păcate...", a mărturisit Mircea Baniciu.

Vezi și

Sunt aici colegii de trupă, artişti din mai multe generaţii şi foşti colegi de bancă. 

Pe acelaşi subiect

În felul lui unic, Nicu Covaci şi-a pus amprenta asupra fiecărui om,cunoscut sau necunoscut

Şi le-a schimbat destinul. "M-a scos de pe băncile facultății şi m-a pus pe scenă. Cursul meu muzical din toți anii aceștia îl datorez lui", a spus Mircea Baniciu.

"Timp de 7 ani a fost lângă mine pe scenă, în stânga mea. Deşi la început îmi era frică să stau lângă el. Și a fost un om care a reprezentat foarte mult pentru mine, mi-a dat încredere și curaj, mi-a dat aripi", a povestit Lavinia Săteanu, violonistă la trupa Phoenix.

Lavinia, zâna bună, cum îi spunea Nicu Covaci, a crescut cu Phoenix. La fel şi copilul ei. 

"Când bebeluşul meu avea două săptămâni noi am plecat în turneu, cu tot cu cădiţă şi el m-a acceptat aşa şi a fost, copilul meu cel mare a crescut cu el, a crescut lângă el", a rememorat Lavinia Săteanu.

Fiind cetățean de onoare al Timișoarei, artistul va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor. Chiar dacă una dintre dorințe a fost să fie incinerat, după cum spun chiar colegii de trupă, nu îi va fi respectată, iar înmormântarea va fi una clasică, după datinile creștine.  

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Ultima reuniune "pusă" la cale de Nicu Covaci. Țăndărică și Baniciu, în lacrimi: "Am așa o senzație foarte ciudată, parcă ar fi aici, știi?"