Antena Meniu Search
x

Au loc ultimele pregătiri pentru Mica Unire de la Iaşi

Mai sunt două zile până la Mica Unire, iar - la Iaşi - pregătirile sunt în toi! Autorităţile locale se străduiesc ca totul să fie perfect.

Vezi și

Mai sunt două zile până la Mica Unire, iar - la Iaşi - pregătirile sunt în toi! Autorităţile locale se străduiesc ca totul să fie perfect. La manifestări este aşteptat şi preşedintele Iohannis, care va depunde o coroană de flori la mormântul lui Alexandru Ioan Cuza. După care va înmâna edililor un decret prin care Iaşul este decretat Capitala Istorică a României.

Cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea Micii Uniri, statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii este spălată şi curăţată ca la carte. Mai mulţi muncitori fac asta. Până şi scările sunt spălate cu o mătură. Iar zăpada aşternută pe asfalt este înlăturată cu un utilaj de deszăpezire.

Seria de evenimente va începe de la ora nouă şi jumătate cu un concert de muzică populară, care se va desfăşura în Piaţa Unirii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu o zi înainte, pe 23 ianuarie, preşedintele României, va înmâna primarului oraşului decretul prin care Iaşul este numit Capitală istorică a României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Au loc ultimele pregătiri pentru Mica Unire de la Iaşi