Antena Meniu Search
x

Au fost anunțate rezultatele autopsiilor. Adrian Iovan și Aura Ion au murit cu zile

Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie.

Vezi și

UPDATE 15:00

Acestea sunt primele rezultate ale necropsiilor făcute în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Analizele făcute de legişti vor fi extinse pentru date mai exacte.

"Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism", a spus şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Alba, Gheorghe Vieru, citat de Antena 3.

În cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.

Întrebat dacă ar fi putut fi salvaţi, Vieru a răspuns că acest lucru este foarte greu de stabilit.

Potrivit Antena 3, Vieru a mai spus că în cazul fetei decesul a avut legătură cu o compresiune toracică prelungită, probabil până când a fost scoasă din avion.

Trupul tinerei va fi dus cu un camion al Armatei la Bucureşti, în cursul zilei de marţi.

UPDATE, ora 12:00

Celelalte 4 victime ale accidentului aviatic din Munţii Apuseni, aflate la terapie intensivă, sunt conştiente şi stabilizate hemodinamic şi respirator, au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, pentru Antena 3.

Colegii doctorului Valentin Calu, unul dintre medicii răniţi, ţin în permanenţă legătura cu Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Cluj.

UPDATE, ora 11:20

Copilotul Răzvan Petrescu era un tânăr cu experienţă care îşi dorea să devină pilot de linie.

El ar fi suferit fracturi la ambele picioare şi se pare că familia tânărului a plecat spre Cluj.

Colegii copilotului de la aerodromul Henri Coandă din Geamana sunt îngrijoraţi.

Victimele accidentului aviatic, care au vârste cuprinse între 23 şi 46 de ani, au traumatisme cervicale, cranio-cerebrale, contuzii şi, în particular, traumatisme toracice sau de membre, iar starea lor este stabilă.

Cine sunt medicii a căror viață a atârnat de-un fir FOTO

"Au fost făcute intervenţii chirurgicale de închidere a fracturilor închise şi pentru reducedrea luxaţiilor. Victimele sunt conştiente, stabile hemodinamic şi respirator", a spus Cristina Ghervan, directorul medical al SJU Cluj.

Directorul medical al SJU Cluj a mai spus că la unitatea medicală au fost mobilizate, pentru primirea pacienţilor, Unitatea de Primiri Urgenţe, Secţia ATI- Chirurgie Generală 1, secţiile Nerurologie şi Imagistică, fiind asigurate toate resursele umane şi materiale existente.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca sunt internaţi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor precum şi copilotul avionul prăbuşit, Răzvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Citește și:

 Ultimele veşti despre starea medicilor răniţi!

Antena3, surse: STS a furnizat coordonate greșite

 Minutele salvatoare: "Erau epuizaţi la maxim. Le-am dat hainele de pe noi"

Primele cuvinte ale SUPRAVIEȚUITORILOR, după ore de groază

Cine sunt medicii a căror viață a atârnat de-un fir FOTO

 IMAGINI ŞOCANTE! Trupul pilotului Adrian Iovan a fost coborât de pe munte

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Au fost anunțate rezultatele autopsiilor. Adrian Iovan și Aura Ion au murit cu zile