Antena Meniu Search
x

Video Ultimii pompieri români, care s-au luptat cu flăcările în Franța, s-au întors acasă: "Oamenii, când au putut să se întoarcă la casele lor, ne aplaudau"

Ultimii pompieri români care au ajutat la stingerea incendiilor din Franța s-au întors în ţară. La Mureş, cei 9 militari care au făcut parte din echipa de salvare, au fost întâmpinaţi cu aplauze de colegii lor. Toţi povestesc cu emoţie despre lupta cu flăcările, în condiţii de secetă cumplită şi de caniculă. 

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 08:25

Vezi și

Seara trecută, membrii Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş i-au întâmpinat cu braţele deschise pe cei nouă colegi reîntorşi acasă după misiunea din Franţa.

Ultimii pompieri-eroi din Franța s-au întors acasă

Eugen Tătar - Plutonierul adjutant şef: Ne bucurăm că ne-am îndeplinit misiunea cu brio şi chiar dacă era mai multe naţii, aveam un singur scop: să stingem incendiul. Ce ne-a impresionat au fost colegii francezi, care ne-au întâmpinat cu braţele deschise şi ne-au sprijinit din punct de vedere logistic, pentru a îndeplini misiunile cât mai bine. 

Misiunea lor a fost extrem de dificilă, întrucât temperaturile au fost foarte ridicate, iar vântul puternic reactiva focarele.

Pe acelaşi subiect

Colonel Cristian Buhăianu - adjunct șef ISU Mureș: Misiunile din momentul sosirii noastre au fost de protecţie a caselor şi a mediului înconjurător, pentru că incendiile deja erau cât de cât localizate. Am acţionat în partea de est a oraşului Belin-Béliet, Boutox şi în alte localităţi.  

Raul Toduţ - Plutonierul adjutant: Temperaturile au fost peste 40 de grade, umiditate foarte scăzută. Am avut intervenţii de anduranţă care au durat şi până la 14-16 ore, în funcţie de ce se ordona din comandament.

Locanicii francezi au fost şi ei impresionaţi de militarii români care şi-au riscat vieţile pentru a le proteja pe ale lor. La plecare, copii familiilor salvate le-au dăruit desene în semn de mulţumire.

Septimiu Moldovan - Plutonierul adjutant: Oamenii, ulterior când au început să se întoarcă înapoi în localităţi, când au putut să se întoarcă la casele lor, au venit să ne felicite, să ne susţină, ne aplaudau. Au venit cu tot felul de donaţii pentru noi, alimente, apă în primul rând.

Ajutorul salvatorilor români a venit într-un moment critic pentru pompierii francezi, care erau epuizaţi de lupta susţinută cu flăcările. Focarele au fost stinse cu ajutorul a peste 1500 de pompieri din mai multe ţări, după săptămâni bune de efort. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ultimii pompieri români, care s-au luptat cu flăcările în Franța, s-au întors acasă: "Oamenii, când au putut să se întoarcă la casele lor, ne aplaudau"