Antena Meniu Search
x

Ultimul român din Afganistan care solicitase repatrierea a fost salvat din Kabul

Ultimul cetăţean român din Afganistan care solicitase ajutorul autorităţilor a ajuns în siguranţă la Islamabad, unde a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 22.08.2021, 16:20

Ultimul român din Afganistan care solicitase repatrierea a fost salvat din Kabul
Ultimul român din Afganistan care solicitase repatrierea a fost salvat din Kabul

Ultimul cetățean român care a solicitat sprijin pentru repatriere autorităților române a reușit evacuarea din Kabul și a ajuns în siguranță pe Aeroportul Internațional din Islamabad, informează MAE. Românul a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan. Acesta nu a reuşit iniţial să ajungă la aeroport din cauza haosului din capitala afgană. 

"Celula de criză interinstituțională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetățenilor români care și-au manifestat opțiunea de a fi repatriați din Afganistan, informează că în cursul zilei de astăzi,  22 august 2021, ultimul cetățean român care a solicitat sprijin pentru repatriere autorităților române a reușit evacuarea din Kabul și a ajuns în siguranță pe Aeroportul Internațional din Islamabad, unde a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan", a anunţat ministerul.

Cetățeanul român evacuat duminică era ultimul dintre cetățenii români aflați în Afganistan care își exprimase dorința de a fi evacuat. MAE transmite că, în prezent, toți cetățeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare autorităților române se află în siguranță în afara teritoriului afgan.

Cine este ultimul român evacuat din Afganistan 

Pe acelaşi subiect

Bărbatul lucra pentru un program ONU şi are dublă cetăţenie, română şi moldoveană.

Acest cetățean român, care lucra pentru un program ONU și avea dublă cetățenie, a României și a Republicii Moldova, a fost evacuat și ajutat să ajungă în siguranță în Aeroportul internațional din Kabul cu sprijinul partenerilor internaționali, în pofida condițiilor extrem de dificile din teren. Ulterior, acesta a fost preluat pe un zbor până la Islamabad, asigurat de parteneri internaționali”, potrivit MAE.

Celula de criză interinstituțională, prin intermediul Ambasadei României de la Islamabad, se află în contact permanent cu restul cetățenilor români aflați în Afganistan, care nu au solicitat până la acest moment sprijin pentru evacuare, mai spune ministerul. 

"Totodată, Celula de criză interinstituțională continuă demersurile pentru a oferi sprijin pentru evacuare cetățenilor afgani, foști colaboratori ai trupelor române pe perioada desfășurării misiunii acestora în Afganistan, studenți bursieri ai statului român cu studii în derulare sau care au fost acceptați la studii în România, precum și jurnaliști afgani, care și-au manifestat dorința de a fi evacuați în România și nu au putut fi încă evacuați din cauza situației de securitate foarte dificile care nu a permis acestora să ajungă în aeroportul din Kabul", încheie MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ultimul român din Afganistan care solicitase repatrierea a fost salvat din Kabul