Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un an de la cazul şocant care a zguduit sistemul medical. Alexandra a murit în chinuri, în timp ce năştea, dar nici până acum nu s-a făcut lumină în acest caz

Astăzi se împlineşte un an de la cazul şocant ce a zguduit sistemul medical. Familia şi prietenii Alexandrei Ivanov, tânăra însărcinată din Botoşani care a murit în chinuri pe patul de spital, s-au adunat la mormântul ei, pentru a o comemora la un an de la trecerea sa în neființă. Alexandra a lăsat în urma ei soţ îndurerat, trei copii, dar şi multe întrebări fără răspuns. Ancheta este încă în desfășurare, iar familia nu cere decât un lucru. Să se facă dreptate.

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 07:17

Cu lumânări, crini şi trandafiri în mână, rudele şi prietenii Alexandrei s-au strâns la mormântul ei pentru a-i aduce un omagiu. "Greu, greu, va dati seama, pentru ca era jumatatea care ţinea totul. Ne intareşte Dumnezeu. Nu ne-am arătat afectaţi, ca să nu îi afectăm pe copii", a declarat Gabriel Ivanov, soţul Alexandrei. "Liniste sa fie, copiii sa fie sanatosi si sa ne bucuram de ei", a declarat Virgil Miron, tatăl Alexandrei.

Neglijenţa cadrelor medicale însă a ucis-o

Alexandra şi-a petrecut ultimele clipe de viaţă pe un pat de spital din Maternitatea din Botoşani, acolo unde trebuia să aducă pe lume al patrulea copil. Neglijenţa cadrelor medicale însă a ucis-o, tânăra mămică, aflată în dureri şi chinuri, implorându-le să o ajute. Ultimul mesaj pe care i l-a trimis soţului ei a fost sfâşietor: Nu am aer. Toţi cei care au cunoscut-o pe Alexandra cer acum un singur lucru: să se facă dreptate.

Vezi și

Imediat după tragedie, mii de oameni au ieşit pe străzile oraşului cerând dreptate şi reforme în sistemul sanitar. În prezent, dosarul se află pe masa procurorilor. Avocaţii sunt însă încrezători. "Aşteptăm să vedem ce spune comisia de la Iaşi, comisia de medicină legală. Dar nu avem emoţii, adică nu mă gândesc în niciun caz că va putea, ştiu eu, să fie ceva muşamalizat", a declarat Geanina Poroşniuc, avocata familiei. În faţa maternităţii din Botoşani a fost creat un altar în memoria ei. Şi acolo, familia, prieteni, sau cei care au rămas impresionaţi de cazul ei i-au adus flori şi au aprins o lumânare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Un an de la cazul şocant care a zguduit sistemul medical. Alexandra a murit în chinuri, în timp ce năştea, dar nici până acum nu s-a făcut lumină în acest caz