Antena Meniu Search
x

Un bărbat a furat 276.000 de euro de la iubita sa, după ce i-a promis că va face o avere din criptomonede. Minciunile au continuat 5 luni

Un bărbat din Bucureşti a fost plasat sub control judiciar după ce a furat 276.000 de euro de la concubina sa, după ce i-a promis că banii vor pe investiţi în proiecte cu criptomonede, relatează News.ro.

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 10:41

Un escroc a furat 276.000 de euro după ce i-a promis unui bărbat că va face o avere din criptomonede. Minciunile au durat timp de un an
Un escroc a furat 276.000 de euro după ce i-a promis unui bărbat că va face o avere din criptomonede. Minciunile au durat timp de un an - Shutterstock

Polițiștii de la Secția 18 din Capitală au reținut un bărbat de 30 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 276.000 de euro.

În perioada 9 octombrie 2021 - 11 martie 2022, bărbatul ar fi indus și menținut în eroare persoana vătămată, prin aceea că, profitând de situația emoțională vulnerabilă a acesteia, ar fi pretins că este investitor pe piața de criptomonede și ar fi determinat-o să îi remită mai multe sume, cu titlu de împrumut, sub diferite pretexte nereale și pentru a investi pe piața de criptomonede, deși avea reprezentarea că banii nu vor fi restituiți persoanei vătămate și vor fi folosiți în scopuri personale.

„Totodată, la data de 16 februarie 2022, bărbatul ar fi modificat fără drept date informatice din documentul reprezentând confirmarea electronică a transferului de 50.000 de lei, din contul personal al acestuia deschis la o unitate bancară, în contul persoanei vătămate, document pe care l-ar fi transmis în aceeași zi victimei, în scopul creării aparenței efectuării unei plăți în cuantumul expus anterior către contul bancar aparținând acesteia”, transmit polițiștii.

În 4 octombrie 2023, bănuitul a fost depistat și dus la audieri, iar în baza probatoriului administrat a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judicar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de Secția 18 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Un bărbat a furat 276.000 de euro de la iubita sa, după ce i-a promis că va face o avere din criptomonede. Minciunile au continuat 5 luni