Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 38 de ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce "s-a întâlnit" cu ursul, într-o pădure din Vârşag, în Harghita

Un bărbat a ajuns la spital, duminică, cu multiple leziuni, după ce a fost atacat de un urs într-o zonă împădurită din afara comunei Vârşag.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 09:52

- Profimedia

Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat luni, pentru Agerpres, că bărbatul a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

"Un bărbat de 38 ani a fost atacat de urs şi a fost transportat de către colegii noştri la spital cu multiple răni muşcate şi escoriate la nivelul capului, membrelor superioare, spate şi abdomen şi suspect de fractură antebraţ stâng. A fost transportat în stare stabilă, la spitalul din Odorheiu Secuiesc", a spus dr. Peter Szilard.

La rândul său, primarul comunei Vârşag, Tamas Erno, a precizat pentru AGERPRES că atacul a avut loc "în pădure, în munţi, în afara localităţii", unde bărbatul în cauză se afla într-o drumeţie, împreună cu mai multe persoane.

"Oamenii s-au dus la o plimbare, pentru că e aproape primăvară, erau mai mulţi, iar cel pe care l-a atacat a rămas singur, ceilalţi au plecat înainte. A avut noroc că a putut să-i sune pe ei, nu erau departe, la câteva sute de metri. Ei s-au întors şi au chemat salvarea Nu s-a întâmplat în localitate, de la centru cam opt kilometri şi de la capătul comunei cam trei kilometri. E o păşune împădurită şi nu ştiu cum s-a întâmplat, dar s-a întâmplat rău. Bine că a scăpat cu viaţă", a declarat primarul comunei Vârşag, potrivit Agerpres.

Acesta a mai arătat că astfel de atacuri nu sunt frecvente în zonă, dar urşii se apropie şi, uneori, chiar intră în comună, în timpul nopţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Un bărbat de 38 de ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce "s-a întâlnit" cu ursul, într-o pădure din Vârşag, în Harghita