Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat de 66 de ani din Sălaj, executat silit pentru un leu

Situaţie inedită pentru un bărbat din localitatea Hida, judeţul Sălaj. Omul a fost executat silit pentru o datorie de doar un leu.

de Monica Palade

la 29.10.2021 , 13:50

Iosif Pop recunoaşte că nu ştia nimic de datorie şi că nici nu a fost însţiinţat că ar avea această sumă de plată. Culmea, deşi are doar 1 leu de plată, bărbatul trebuie să achite şi 4.957 de lei executorului judecătoresc.

Executat silit pentru 1 leu

„Am primit un titul de executare de la un executor de 4.957 de lei. M-am adresat la un prieten jurist şi mi-a zis că am fost executat pentru 1 leu. După ce îmi revin din această fantezie mă duc la CEC Bank să văd când şi de unde datorez suma de 1 leu şi în continuare ne vom mai distra”, a declarat bărbatul.

Vezi și

La rândul său, juristul şi prietenul bărbatului a declarat: „L-am întrebat dacă are debit către CEC. Pentru fabuloasa muncă prestată de domnul executor a cerut suma de 4.957 de lei. Fascinanta Românie, ne bucurăm că trăim aici”.

Pe acelaşi subiect

Reacţia băncii cu privire la situaţie

"Am aflat din canalele mass-media de cazul unei executări silite pentru un debit de un leu. Pentru corecta informare a opiniei publice, creanța de un leu către bancă nu există și nu poate fi invocată pentru a justifica cheltuieli de executare silită.  

Mai mult, banca nu inițiază proceduri de executare silită pentru sume modice, tocmai pentru a preveni astfel de situații în care cheltuielile de executare exced sumei datorate. Suntem, așadar, în fața unei erori a executorului judecătoresc care, în mod greșit a menționat numele băncii, prejudiciindu-ne imaginea. Este o vorba de o cerere de executare silita prin care urmărește să-și recupereze propriile cheltuieli de executare, la care, din câte cunoaștem, a renunțat între timp.", a transmis banca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Un bărbat de 66 de ani din Sălaj, executat silit pentru un leu