Antena Meniu Search
x

Un bătrân din Bucureşti, reţinut după ce a ucis o pisică. Vecinii îl acuză că a ademenit-o cu mâncare, apoi a izbit-o de ciment

Un septagenar a fost reținut de polițiștii din București după ce a fost acuzat că a omorât pisica vecinilor. Individul a recurs la acest gest după ce felina i-ar fi mâncat o bucată de carne. 

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 08:54

Vezi și

Pentru a se răzbună, următoarea zi, bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a ademenit felina cu o pulpă de pui, a încolțit-o și a lovit-o de ciment. Mai apoi, a scos-o din curte și a aruncat-o în stradă, iar momentul a fost surprins de o cameră de luat vederi.

Stăpânii au găsit animalul mort abia dimineața următoare și au sesizat Protecția Animalelor. Bărbatul se află acum sub control judiciar pentru 60 de zile şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Ce spune Poliţia

În 10 martie 2024, Serviciul pentru Protecția Animalelor a fost sesizat de către o persoană, cu privire la faptul că vecinul i-ar fi suprimat viața pisicii sale, apoi ar fi aruncat trupul neînsuflețit al animalului pe carosabil.

Pe acelaşi subiect

A fost făcută cercetarea la fața locului, leșul animalului fiind ridicat și transportat la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală pentru necropsie.

De asemenea, a fost emisă ordonanța pentru efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbatul de 71 de ani, acesta fiind reținut pentru 24 de ore. Ulterior, față de acesta, magistrații au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție.

Caz similar în Turcia

Un incident similar s-a petrecut în Turcia, unde o instanţă din Istanbul a condamnat un bărbat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea intenţionată a unei pisici. De asemenea, instanţa a emis şi o interdicţie de călătorie pe numele respectivului bărbat. Verdictul nu este definitiv.

Imagini surprinse de camerele de supraveghere şi prezentate în cadrul procesului îl arată pe bărbat lovind un motan comunitar pe nume Eros în interiorul unui lift timp de mai multe minute, până când animalul a rămas inert. Acest incident, produs pe 1 ianuarie, a generat un val de furie publică. Mai mulţi activişti pentru drepturile animalelor dar şi politicieni au asistat la şedinţa de judecată de miercuri. Acuzatul a susţinut că suferă de probleme psihice, conform Anadolu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un bătrân din Bucureşti, reţinut după ce a ucis o pisică. Vecinii îl acuză că a ademenit-o cu mâncare, apoi a izbit-o de ciment