Antena Meniu Search
x

Video Un bloc din Galaţi a fost pus la dispoziţia refugiaţilor veniţi din Ucraina

Autorităţile române continuă să caute locuri de cazare pentru refugiaţii din ţara vecină. În Galaţi, un bloc de locuinţe cu 48 de apartamente a fost pus la dispoziţia cetăţenilor ucraineni.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 16:36

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Din păcate mulţi dintre cei care fug de război sunt la capătul puterilor când ajung la noi. S-a întâmplat şi astăzi când o refugiată care a ajuns în Galaţi a decedat.

Adrian Obreja, corespondent Observator: Până acum au fost cazaţi 500 de refugiaţi şi numărul acestora creşte de la o oră la alta, de la o zi la alta pentru că în continuare în vămi există foarte mulţi oameni care vor să intre în România, să fugă din calea războiului. În ultimele 24 de ore la punctele de trecere de frontieră din Galaţi au intrat până acum 2.500 de  ucraineni. Autorităţile caută în continuare soluţii pentru a-i caza. A fost pus la dispoziţie şi un bloc de către primărie, unde sunt cazaţi peste 100 de ucraineni refugiaţi şi se caută alte spaţii cum ar fi săli de sport sau spaţiile în care stăteau cazaţi anul trecut cei care stăteau în carantină în urma infecţiei cu COVID 19. Voluntarii lucrează non stop. Pun la dispoziţie pachete, haine, jucării. Le triază şi le împart celor cazaţi aici. În continuare numărul celor care intră la noi în ţară creşte de la o zi la alta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un bloc din Galaţi a fost pus la dispoziţia refugiaţilor veniţi din Ucraina