Antena Meniu Search
x

Un braşovean de 29 de ani, prins de poliţişti că deţinea ilegal 8 arbalete. Cu cât a fost amendat

Un bărbat din Braşov a fost amendat de poliţişti, după ce aceştia au descoperit că deţinea 8 arbalete, fără a anunţa în prealabil faptul că are de gând să achiziţioneze şi să folosească acest tip arme.

de Redactia Observator

la 28.05.2022, 11:50

Un braşovean de 29 de ani, prins că deţinea 8 arbalete
Un braşovean de 29 de ani, prins că deţinea 8 arbalete - Poliţia Română

"La data de 27 mai 2022, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au identificat un bărbat, în vârstă de 29 ani, care deținea la domiciliul său din municipiul Brașov, 8 arbalete, fără a notifica în prealabil organele de poliție cu privire la achiziționarea și deținerea acestora.

Conform Anexei la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, dispozitivele tip arbaletă fac parte din categoria D, respectiv arme și muniții neletale, supuse notificării. 

În baza art. 129 pct. 30 din Legea nr. 295/2004, s-a procedat la sancționarea contravențională a bărbatului în cauză, cu amendă în valoare de 2.001 lei, dispunându-se, totodată, măsura confiscării celor 8 arbalete. 

În cauză, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov continuă verificările în vederea stabilirii împrejurărilor în care au fost procurate arbaletele", au transmis poliţiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un braşovean de 29 de ani, prins de poliţişti că deţinea ilegal 8 arbalete. Cu cât a fost amendat