Antena Meniu Search
x

Un celebru voluntar italian SMURD şi Salvamont a accidentat mortal un bărbat în Lăpuşel şi a fugit. S-ar fi întors de 2 ori, dar spune că nu a văzut victima

Tragedie azi noapte pe DN 1 C, pe raza localităţii Lăpuşel. Un cunoscut voluntar italian pentru SMURD şi Salvamont a accidentat mortal un bărbat de 45 de ani. În loc să oprească pentru a acorda primul ajutor, acesta a fugit de la locul accidentului.

de Redactia Observator

la 15.05.2023, 13:28

Vezi și

Un celebru voluntar italian SMURD, Salvamont şi scafandru a accidentat mortal un bărbat pe raza localităţii Lăpuşel. În loc să oprească pentru a acorda ajutor victimei de 45 de ani, Alberto a fugit de la locul accidentului.

La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel. Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare”, transmite IPJ Maramureş.

Italianul, căutate câteva ore după ce a fugit de la locul accidentului

Poliţiştii l-au căutat ore în şir, după ce au reuşit să identifice maşina cu ajutorul camerelor de supraveghere. A fost dat în consemnt la frontieră, iar şeful Poliţiei Rutiere Maramureş a încercat de nenumărate ori să-l contacteze telefonic pentru a se preda.

Pe acelaşi subiect

Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens timp de două ore. În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier, a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un cetățean italian, de 45 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, adaugă IPJ Maramureş.

Este vorba despre Alberto Cristaudi, fost salvamontist, fost paramedic SMURD, fost scafandru profesionist în Maramureş, în prezent salvamontist în zona Sinaia. În faţa anchetatorilor, acesta a declarat că s-a întors de două ori la locul accidentului pentru a căuta victima. S-ar fi uitat în jur, dar nu a văzut nimic. Credea de altfel că ar fi lovit un câine, iar pentru că nu ar fi găsit victima, a plecat.

În cele din urmă a fost adus la audieri în faţa procurorilor şi poliţiştilor maramureşeni. Celebrul voluntar italian este anchetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

„Față de acesta, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului”, transmite IPJ Maramureş.

Alberto Cristaudi îşi lăsase jobul de birou pentru a deveni voluntar, din dorinţa de a salva vieţi

Italianul Alberto Cristaudi locuieşte în România de 18 ani. A devenit celebru, după un interviu în care a povestit cum a luat decizia de a rămâne definitiv în ţara noastră, după o vizită de doar trei zile în urma căreia s-a îndrăgostit iremediabil de aceste meleaguri.

"Când locuieşti în străinătate ai un sentiment de dezorientare. La un moment dat nu mai înţelegi unde-i casa ta, încotro te îndrepţi, cine eşti tu, unde ţi-s rădăcinile. De fiecare dată când mergeam în Italia ziceam că merg acasă. Când plecam de acolo, ziceam că vin acasă. Eram confuz. Şi într-o zi, după ce am fost într-un loc superb la Cheile Lăpuşului, unde m-am simţit foarte bine, am decis că aici e 'acasă'", povestise Alberto într-un interviu din 2022.

Şi-a lăsat ţara, spunea el, postul de country-manager la o mare companie străină, pentru a se ocupa doar de pasunile lui, natura şi salvarea vieţilor omeneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un celebru voluntar italian SMURD şi Salvamont a accidentat mortal un bărbat în Lăpuşel şi a fugit. S-ar fi întors de 2 ori, dar spune că nu a văzut victima