Antena Meniu Search
x

Un delfin care și-a făcut apariția pe Gange a murit, după ce a fost bătut cu bâte și cu un topor. Trei bărbați au fost arestați

Poliția din nordul statului Uttar Pradesh din India a arestat trei persoane suspectate că ar fi implicate în uciderea unui delfin care și-a făcut apariția pe râul Gange, un exemplar pe cale de dispariție, după ce o înregistrare a incidentului sumbru a devenit virală pe rețelele sociale, potrivit poliției locale.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 10.01.2021, 09:00

Delfinul de apă dulce este o specie pe cale de dispariție
Delfinul de apă dulce este o specie pe cale de dispariție - Profimedia Images
  • Delfinul de Gange este o specie pe cale de dispariție
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Carcasa delfinului a fost găsită pe terasamentul canalului Sharda din districtul Pratapgarh, pe 31 decembrie. Joi, trei persoane identificate în materialul video au fost arestate, a anunțat poliția. Alte nouă persoane sunt căutate de oamenii legii, scrie CNN.

În imaginile video se observă cum mai mulți bărbați lovesc mamiferul marin cu bâte și cu un topor. La final, unii dintre ei râd după ce animalul care deja murise este tras în afara apei. 

Delfinul de Ganges este o specie pe cale de dispariție, în prezent mai existând mai puțin de 1.800 de exemplare, potrivit World Wildlife Fund (WWF) India.

„Locuind într-una dintre cele mai dens populate părți ale lumii, delfinul râului Ganges se confruntă cu amenințări din partea extinderii zonelor agricole, a poluării industriale și a altor activități umane, cum ar fi crearea barajelor, proiectele de irigații și pescuitul”, potrivit WWF, care spune că dezvoltarea industrială „izolează exemplarele rămase".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un delfin care și-a făcut apariția pe Gange a murit, după ce a fost bătut cu bâte și cu un topor. Trei bărbați au fost arestați