Antena Meniu Search
x

Video Un depozit plin cu azotat de amoniu şi combustibil a ars ca o torţă, în Galați. A fost un pericol uriaș de explozie

Incendiu puternic, seara trecută, în comuna Vârlezi, din judeţul Galaţi. Un depozit agricol plin cu azotat de amoniu şi combustibil s-a aprins ca o torţă şi putea exploda în orice moment. 

de Adrian Obreja

la 06.02.2023, 07:51

Vezi și

În interiorul halei se aflau aproximativ 800 de litri de motorină, mai multe utilaje mari, dar şi 22 de saci plini cu azotat de amoniu. Pentru lichidarea incendiului, dar şi pentru a evacua materialele care puteau să provoace un adevărat dezastru, pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale cu apă şi spumă. 

Mai bine de două ore s-au chinuit aceştia să oprească vâlvătaia uriaşă. Potrivit datelor preliminare, incendiul ar fi pornit de la un coş de fum neizolat corespunzător. 

A existat pericol de explozie, dar au pompierii au evacuat azotatul cu ajutorul unui utilaj, concomitent cu acțiunea de stingere. Au acționat două autospeciale de la ISU Galați, o autospecială de la Detașamentul Bârlad, iar o autospecială de la Adjud care venea în sprijin a fost întoarsă din traseu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Un depozit plin cu azotat de amoniu şi combustibil a ars ca o torţă, în Galați. A fost un pericol uriaș de explozie