Antena Meniu Search
x

Un deţinut de la Rahova a evadat. A sărit din maşina cu care se întorcea la penitenciar, după orele de muncă

Ionuț Adrian Gheorghe, un deţinut care executa o pedeapsă de un an închisoare pentru conducere fără permis în regim deschis la Penitenciarul Rahova, a evadat, luni, la întoarcerea de la punctul de lucru. Bărbatul a fugit dintr-o maşină, în timp ce staţiona la semafor, la intersecţia str. Antiaeriană cu bulevardul Ghencea. Individul a fost dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.12.2023, 07:23

Un deţinut de la Rahova a evadat. A sărit din maşina cu care se întorcea la penitenciar, după orele de muncă - Penitenciarul Rahova

Un deţinut care executa o pedeapsă de un an închisoare pentru conducere fără permis în regim deschis la Penitenciarul Rahova, a evadat, luni, sărind din maşina cu care se întorcea la locul de detenţie de la punctul de lucru unde presta activităţi lucrative fără supraveghere.

"Luni, 11.12.2023, în jurul orei 17:10, deţinutul Gheorghe Ionuţ Adrian, fără antecedente penale, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (335 NCP), clasificat în regim deschis, la întoarcerea de la punctul de lucru unde presta activităţi lucrative fără supraveghere, aflându-se în maşina beneficiarului la intersecţia str. Antiaeriană cu bulevardul Ghencea (sector 5), în timpul staţionării automobilului la semafor a deshis portieră şi a fugit pe carosabil", au transmis, luni, reprezentanţii Penitenciarului Bucureşti Rahova.

Potrivit acestora, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, informarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Oraşului Bragadiru, IPJ Ialomiţa, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a Municipiului Bucureşti, procedându-se totodată la alarmarea personalului şi trimiterea de echipe de căutare formate din poliţişti de penitenciare ai unităţii. "Menţionăm că fapta deţinutului este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani", au transmis oficialii penitenciarului.

Aceştia anunţă că deţinutul are înălţimea de 1, 90 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene drepte, faţă ovală, ten deschis, şaten închis, iar la momentul părăsirii autovehiculului purta pantaloni gri de trening, geacă roşie, bluză de trening gri. "Pentru orice informaţie cu privire la persoana din fotografie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Bucureşti-Rahova, la numărul de telefon 0214200810", se mai arată în comunicat.

Deținutul fugar, dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră

Noaptea trecută, Poliţia Capitalei a anunțat că deținutul a fost dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră, potrivit News.ro. "S-a dispus darea în urmărire la nivel naţional şi în consemn la punctele de trecere a frontierei. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare. În continuare, se desfăşoară activităţile specifice în vederea depistării şi încarcerării bărbatului", a transmis Poliţia Capitalei, care a precizat că semnalmentele evadatului au fost comunicate structurilor din cadrul DGPMB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un deţinut de la Rahova a evadat. A sărit din maşina cu care se întorcea la penitenciar, după orele de muncă