Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un elev de clasa a treia îşi bate colegii şi-şi terorizează profesorii. Părinţii disperaţi nu-şi mai lasă copiii la şcoală

Un copil de clasa a treia a reuşit să semene groază în şcoala unde învaţă. Elevul îşi bate colegii la ore şi are un comportament extrem de agresiv şi faţă de dascăli. Se pare că acesta ar fi fost transferat în trecut de la o şcoală la alta, din aceleaşi motive. În prezent, conducerea şcolii este "bombardată" cu plângeri din partea părinţilor, iar în semn de protest, cei mai mulţi nu şi-au mai lăsat copiii să intre la ore.

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 09:17

"I-am dat un ceas copilului. În momentul în care este agresat, în secunda următoare mă sui în maşină şi vin la şcoală". Sunt unele dintre măsurile de precauţie pe care părinţii sunt nevoiţi să le ia din pricina elevului bătăuş.

Astfel de scene sunt zilnice. Ba mai mult, elevul şi-ar fi agresat şi colegele. "A fost bătută în curtea şcolii de acest elev. Pur şi simplu a luat-o la pumni. Pumni în piept, pumni în spate", povesteşte mama victimei.

"Am fost agresaţi şi noi, cadrele didactice, violenţă verbală. Am chemat şi poliţia, s-a sunat la 112", spune învăţătoarea Jaqueline Niculache. Conducerea şcolii se simte depăşită de situaţie, mai ales că elevul a fost transferat de mai multe ori de la alte şcoli. 

Vezi și

"Sunt foarte multe plângeri datorită faptului că este un elev agresiv, violent, a lovit foarte multe colege, colegi. A strâns de gât un copil. Am anunţat DGASPC-ul, poliţia, siguranţa şcolară, tot ce scrie în procedură. Ancheta este în curs", a transmis Mihaela Udrea, directoarea şcolii. 

Pe acelaşi subiect

A fost deschisă o anchetă internă în acest caz

"De cele mai multe ori, copiii agresori au o toleranță scăzută la frustrare, au o stimă scăzută de sine, au niște lipsuri afective", explică psihologul Elena Stambuli

Inspectoratul Şcolar promite că va rezolva situaţia. "Avem în cadrul fiecărei unități de învățământ o comisie de prevenire și eliminare a violenței. Se stabilesc măsuri la nivelul unității de învățământ, măsuri care trebuie monitorizate de către directorul unității de învățământ", spune Sorin Mihai, inspector şcolar şef.

Fenomenul elevilor-problemă crește alarmant, iar în astfel de cazuri, specialiştii recomandă o evaluare psihologică.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Un elev de clasa a treia îşi bate colegii şi-şi terorizează profesorii. Părinţii disperaţi nu-şi mai lasă copiii la şcoală